Datum objave: 14. Travanj 2020

SMRT 64 - GODIŠNJAKA U JEZERINA / Ravnateljica kaže da je Hitna pomoć stigla u samo osma minuta, Klarin joj poručuje da po tko zna koji put laže

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog optužbi da je u slučaju smrti  64 - godišnjaka u Jezerima  zakazala hitna liječnička pomoć ponovno su načelnik Općine Tisno Ivan Klarin  "zaratio" je s ravnateljicom  Hitne pomoći Majom Grba-Buljević.

Sve je krenulo od otvorenog pisma kćeri umrlog Danijele Frigan koja je tvrdi da je  u slučaju smrti njezinog oca potpuno zakazala hitna medicinska pomoć.

Satima je, kaže,  pokušavala dobiti liječničku pomoć za svog oca koji je bio u teškim bolovima, a preminuo je  "dva sata nakon prvog poziva upućenog hitnoj pomoći".

"Žao mi je što gospođa koja je bila pozivateljica nije mogla dobiti svoje usluge vezano uz ambulante koje je zvala. No kada je poziv, koji je nama crveni kriterij, da čovjek teško diše u Hitnu pomoć Šibenik došao u 16.38 sati, odmah je tim upućen na teren. Na lice mjesta su došli znači za sedam minuta. O drugom dijelu sustava ne mogu pričati, nego samo o Hitnoj službi. Oni su došli za sedam minuta na mjesto intervencije, radili sve postupke naprednog zbrinjavanja pacijenta, u 17.25 su napustili lice mjesta zato što je reanimacija trajala sve do uspostave krvotoka i disanja. Reanimirali su i putem i pacijent je u bolnicu predan u 17.39 sati. Dobili smo i pismo načelnika Murtera i Kornata i on je napisao da Hitna radi profesionalno i odlično svoj posao " , kazala je te dodala da je Hitna u tom slučaju reagirala u rekordnom vremenu. 

Tišnjanski načelnik Ivan  Klarin tvrdi da Grba-Bujević laže.

" Ne govorite istinu kao i puno puta do sada i to znam iz prve ruke. Nažalost, preko mrtvih ljudi čuvate svoj položaj i bezobrazne i nehumane kolege koji odbijaju pomoći ljudima na samrti. Možete vi uvjeravati ljude u Zagrebu da je to istina od kojih vam ovisi vaša pozicija, ali ne možete obitelji koje su izgubili svoje najmilije. Gospođo Grba-Bujević već ste mi sto puta lagali i drugo i ne očekujem od vas. Pozdrav s Murtera! – poručio je Klarin ravnateljici Hitne pomoći. Preko mrtvih čuvate svoj položaj i nehumane kolege", poručio je tišnjanski načelnik Ivan Klarin ravnateljici Hitne pomoći Maji Grba-Buljević, piše Šibenik IN.

Iz kategorije: Vijesti