Datum objave: 12. Listopad 2021

JOŠ JEDAN PROJEKT TUŠ -a / Poslužili na Carskom vidikovcu Tekući smaragd, novi koktel temeljen na bosiljku i šibenskoj travarici

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prezentaciju originalnog koktela koji su izradili su suradnji s  Bar akademijom IKS i Javnom ustanovom „Nacionalni park Krka“ pod nazivom “Tekući smaragd” predstavili su danas učenici I profesori Turističke – ugostiteljske škole Šibenika na čelu s ravnateljicom Senkom Dodig I to na lokaciji   Carski vidikovac na Skradinskom buku u NP „Krka“. 

Koktel je osmišljen u sklopu projekta škole „Umijeće posluživanja – Konobari kao zvijezde“, a u partnerstvu s Javnom ustanovom „Nacionalni park Krka“ kako bi se jačale strukovne vještine učenika i promicala baština našeg kraja. Njegovu bazu čine pića napravljena od autohtonog bilja i lokalnih proizvođača, a osmislili su ga kao doprinos turističkoj ponudi Nacionalnog parka „Krka“. 
“Zašto tekući i zašto smaragd? Pa to je jednostavno – tekući jer Krka teče, a smaragd zbog ove divne zelene boje koja karakterizira Krku i njezino okruženje. Trudili smo se da baza budu i biljke karakterističke za ovaj kaj poput bosiljka, a osnova je naša travarica. Koktel su osmisli naši učenici sa svojim mentorom Nikolom Nimcem, a  u suradnji s Akademijom X odnosno Tomom Stančićem. Na ovaj način pokazujemo kako škola, dobro uklopljena u lokalnu sredinu i osnažena partnerstvima s drugim prepoznatim turističkim i nacionalnim dionicima može doprinijeti lokalnom razvoju turističke ponude i lokalne sredine u kojoj djeluje” kazala je Senka Dodig, ravnateljica TUŠ -a.  
Nella Slavica, ravnateljica JU NP “Krka” zahvalila je Turističkoj školi na ovom projektu I istaknula kako će ga oni dalje razvijati jer žele da ga posjetitelji tog nacionalnog park  ili ponesu kući kao suvenir ili ga kušaju  u ugostiteljskim objektima”. 
Učenici kulinarstva su pripremili kanapee u kojima je baza bila zapečena pura,a na noj su bile autohtone namirnice poput aromatiziranog sira, paste od maslina I slani inćuni.
U svakom slučaju bio je to još jedan maštoviti i zanimljivi događaj u posebnom okruženju u kojem su uživali I turisti kojih još ima na Skradinskom buku.
Iz kategorije: Vijesti