Datum objave: 25. Srpanj 2022

Župan Marko Jelić donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode – požara, za područje Grada Šibenika i Grada Vodica.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Na zahtjev čelnika jedinica lokalne samouprave, župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić donio je danas, 25. srpnja 2022. godine Odluku o proglašenju prirodne nepogode – požara, za područje Grada Šibenika i Grada Vodica.
Prirodna nepogoda proglašena je uslijed katastrofalnog požara koji je prouzročio velike materijalne štete na stambenim zgradama, građevinama, opremi, šumi, poljoprivrednim nasadima te obrtnim sredstvima.  Svi oštećenici nakon nastanka prirodne nepogode prijavljuju štetu na imovini, poljoprivrednim površinama i opremi u svojoj jedinici lokalne samouprave, odnosno Gradskom povjerenstvu za procjenu šteta u pisanom obliku, na propisanom obrascu, najkasnije u roku od osam dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode. Propisani obrasci mogu se preuzeti na službenim stranicama te u pisarnicama gradova Šibenika i Vodica.
Sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda obvezuju se Gradska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Grada Šibenika i Grada Vodica da u roku od 15 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode, unesu sve zaprimljene prijave šteta u Registar šteta.

Iz kategorije: Vijesti