Datum objave: 15. Siječanj 2023

SPOMENAR / Šibenski skauti organizirali su tako dobru čajanku s animiranim plesom da oduševljeni Šibenčani nisu htjeli ići kući pa ih je u plesu morala prekinuti policija.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U nedjelju ujutro policija je morala ljubazno intervenirati u hotelu „Krka” i prekinuti ples koji su upriličili šibenski skauti. Brojni oduševljeni Šibenčani koje je na skautskoj čajanki ponio ples nisu htjeli ići kući nego su se nastavili zabavljati preko dopuštenog radnog vremena hotela „Krka” i žalbi gostiju koji su u hotelu odsjeli. Uprava hotela neko je vrijeme blagonaklono tolerirala lijepu zabavu i ples koji je tekao bez prekida, ali je na koncu morala pozvati policiju koja je došla i postupajući obzirno, prekinula ples i ispratila raspjevanu gospodu i dame njihovim kućama.
Šibenski skauti upriličili su svoju čajanku s animiranim plesom kako bi prikupili sredstva za svoju organizaciju izviđačke pothvate. Skautima je besplatno na njihovoj čajanki plesnu muziku svirao šibenski jazz orkestar koji se istaknuo odličnim poznavanjem najnovijih i u svijetu najpopularnijih plesova koje je maestralno izmjenjivao s valcerom i tangom.

Šibenik, nedjelja 16. siječnja 1938.

Iz kategorije: Vijesti