Datum objave: 12. Ožujak 2020

PREVARA / Direktor vodičke tvrtke sam sebi, bez znanja ostalih odgovornih prodao brod koji vrijedi 49 000 kuna za samo 10 000 kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Direktor jedne vodičke tvrtke, star 52 godine osumnjičen je da je zloupotrijebio položaj i krivotvorio službene isprave kako bi sebi prodao gliser za samo 10 000 kuna čime je oštetio tu tvrtku za više od 49 000 kuna.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni, u svojstvu upravitelja oštećene tvrtke sa sjedištem na području Vodica, s ciljem da sebi pribavi nepripadajuću imovinsku korist, bez znanja ostalih članova tvrtke i odluke nadležnog tijela o prodaji imovine, 30. kolovoza 2017.g. krivotvorio račun tvrtke, ispisujući neistiniti podatak da oštećena tvrtka, kao vlasnik glisera s izvanbrodskim motorom, prodaje tu brodicu s motorom njemu osobno kao kupcu, za iznos od 10.000 kuna. Takav račun je osumnjičeni ovjerio pečatom oštećene tvrtke i osobno potpisao, nakon čega mu je od strane nadležne Lučke kapetanije, temeljem njegovog pismenog zahtjeva, 5. ožujka 2019.g. izdana dozvola za plovidbu tom brodicom na njegovo ime, pod novom registracijskom oznakom", objasnila je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninske.

Iz kategorije: Crna kronika