Datum objave: 01. Veljača 2021

RASPLIĆU SE OKOLNOSTI ČETVEROSTRUKOG UBOJSTVA / Policija će danas u podne priopćiti rezultate očevida, a motivi krvavog pohoda Branka Kolopera se naslućuju

Diana Ferić
Diana Ferić
Policijska uprava šibensko - kninska sazvala je za danas u 12 sati konferenciju za novinare na kojoj će priopćiti rezultate očevida četverostrukog ubojstva  koje se prošle subote dogodilo u Šibeniku i Vodicama kada je bivši šibenski poduzetnik Branko Koloper u bivšem pogonu svoje tvrtke u stečaju Matkol u Ražinama ubio stečajnu upraviteljicu Radojku Danek i njezinog supruga Maria te poduzetnika Tonija Šparadu, vlasnika tvrtke Sabirač koji je novi vlasnik tog prostora. Potom se odvezao u Vodice i ispred trgovačkog lanca Djelo iz automatske puške zbio suvlasnika i direktora te tvrtke Tedija Slamića. 
 
Policija bi trebala iznijeti i saznanja o motivima tog krvavog pohoda koji je izveo Koloper, očito zamračenog uma. Nakon toga što je napravio izvršio je iste večeri samoubojstvo. 
No i prije policijskog  izvješća  nagađa se da je povod tom sumanutom činu bio stečajni postupak koji se provodi nad tvrtkom Matkol od 2018. godine. Dobri poznavatelji prilika kažu da je Koloper od početku  za sve krivio Tedija Slamića koji je kao  jedna od vjerovnika predložio stečaj te da je tvrdio da je Slamić izigrao navodni njihov poslovni dogovor. Neki kažu da je izjavljivao da će presuditi ili Tediju Slamiću ili njegovom ocu Josi koji je također suvlasnik Djela.
 
Okidač za obračun sa stečajnom upraviteljicom bilo je navodno ročište na Trgovačkom sudu koje je održano 27. siječnja na kojem je ona predložila da se pokretnine u pogonu u Ražinama prodaju za 40 000 kuna. Koloper se usprotivio tvrdeći da ih je podcijenila i da vrijede više od pola milijuna. Toni Šparada ulazi u priču tako što je lani od zagrebačke tvrtke otkupio  bivši Matkolov pogon u Ražinama koji je ta tvrtka u stečajnom postupku kupila za 1,5 milijuna kuna. 
Navodno  je Radojku Danek i Tonija Šparadu Koloper tog subotnjeg jutra pozvao na sastanak u Ražine Koloper, a Mario Danek se tu slučajno zatekao dovevši suprugu. Nakon što ih nekoliko sati nije mogla dobiti na mobitel, i kada je čula vijest o ubojstvu u Vodicama  kći Radojke i Maria Daneka je pozvala policiju koja je otišla u Ražine i u pogonu zatekla tri mrtva, izrešetana tijela. 
 
FOTO: Pixsell, Hrvoje Jelavić
Iz kategorije: Crna kronika