Datum objave: 27. Listopad 2021

KRAĐE / Nizozemskom turistu u Šibeniku iz ruke istrgnulo video opremu i ukralo, šibenska policija doznala tek jučer

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Mladi nizozemski turisti bio je žrtva drske krađe dok je šetao Šibenikom. U popodnevnim satima 13. rujna nepoznati počinitelj je 20-godišnjem nizozemskom državljaninu otrgnuo iz ruku tehničku opremu za snimanje vrijednosti preko deset tisuća kuna. Policija je tek dana sizvijestila o tom događaju jer im krađa nije bila odmah prijavljena.

Drska krađa se dogodila 13. rujna u Šibeniku, ali žrtva nije boravila na našem području i nije odmah prijavila policiji u Šibeniku što joj se dogodilo.Naknadno je kazneno djelo prijavljeno u drugoj Policijskoj upravi, a prijavu zajedno s opisom kaznenog djela smo tek zaprimili redovnom poštom i zato je velik vremenski odmak od događaja do jutrošnje objave”, objasnio je Šime Pavić, glasnogovornik PU Šibensko – kninske.

Proteklog dana na području Policijske uprave šibensko-kninske, od značajnijih sigurnosnih događaja policija je izdvojila još tešku krađu i dvije krađe:

U razdoblju od 20. do 26. listopada u Brodarici, nepoznati počinitelj je 40-godišnjaku provalio u plovilo i otuđio gorivo. Materijalna šteta je procijenjena na oko tisuću kuna,

U Parčiću je nepoznati počinitelj je 43-godišnjaku iz radnog stroja otuđio gorivo vrijednosti preko tisuću kuna, au noći 25./26. listopada u Šibeniku nepoznati počinitelj je 50-godišnjaku ukrao bicikl vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Iz kategorije: Crna kronika