Datum objave: 10. Srpanj 2023

LJETO / Sezonsko more sitnih krađa. U Primoštenu nepoznati počinitelj 65-godišnjaku iz dvorišta kuće otuđio drvene skale, a u Žaboriću agregat za struju.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ljeto je, turistička sezona je u punom jeku s njom i sezona (sitnih) krađa i cijele palete kaznenih djela tipičnih za ovo doba godine. Redovno policijsko izvješće koje prije i poslije turističke sezone zna biti danima pa i tjednima prazno, sada je prilično popunjeno. Srećom nema ništa zabrinjavajuće. Proteklog vikenda zabilježeno je samo jeda teška krađa i to u Drnišu gdje je nepoznati počinitelj 32-godišnjaku provalio u kuću iz koje je otuđio novac. U Primoštenu lopov 65-godišnjaku iz dvorišta kuće otuđio drvene skale vrijednosti oko 400 eura, u Vodicama je netko iz dvorišta jedne kuće otuđio više komada kućanskih aparata, vrijednih oko 800 eura, a u Žaboriću je nepoznati počinitelj 54-godišnjaku iz garaže otuđio agregat za struju vrijedan oko 3000 eura.
Istovremeno je u Skradinu 27-godišnjaku oštetio parkirani osobni automobil, a u Grebaštici su lopovi ili možda isti lopov turistima iz kampera ukrali novac.

Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnijete kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenih predmeta. 

Foto: mup.hr

Iz kategorije: Crna kronika