Datum objave: 22. Kolovoz 2020

IMAMO ŠIBENSKI SANREMO / Večerašnja Večer novih šansona pod posebnim epidemiološkim mjerama i budnim okom inspektora koji će raditi i uživati u glazbi

Diana Ferić
Diana Ferić
Program večerašnjih 23. Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku, nakon sinoćnje generalne probe dobio je epitet da je šibenski Sanremo, pohvalio se  Branko Viljac, direktor tog festivala se na današnjoj  promociji nosača zvuka 23. Šansona s 22  pjesme koja je održana u hotelu Bellevue u Šibeniku, a nazočni su bili i brojni izvođači i autori pjesama. 
"Na prijašnjim  Večerima starih skladbi  znali su  nastupiti  neki talijanski pjevači, recimo Al Bano, imali smo i večeri posvećene talijanskoj kancone i uvijek smo težili tome da imamo neki štih festivala u San Remu, a sada smo samo s ovom večeri novih skladbi dobili taj epitet", našalio se Viljac. 

Umjetnički direktor tog festivala Dušan Šarac kazao je da je zadovoljan svim što je čuo na sinoćnjoj generalnoj probi, kao rijetko kad do sada.

CD 23. Večeri dalmatinske šansone u Šibenik izdao je Croatia records. Klaudija Ćular predstavila je danas još neka izdanja te diskografske kuće koja su vezana uz Šibenik - izdanje "Samo moru virujem", izbor najvećih hitova velikog tekstopisca, Šibenčanina  Krste Jurasa. knjigu Zlatka Galla o  Arsenu Dediću koja je već sva prodana pa slijedi nova naklada, kompilaciju pjesama Miše Kovača, a najavila je i izdanje glazbene biografije Gabi  Novak s 12 CD -ova. 
Na promociji su se kratko predstavili i svojevrsni domaćini ovogodišnje Večeri novih skladbi - Lili Gee Bend u kojem su dvojica Šibenčana, Miro Odam i Krešo Šakić i  Lidija Graovac koja je porijeklom Šibenčanka. Oni će večeras izvesti pjesmu Sunce za koju je tekst napisao Miro Odak.
Ovogodišnja Večer dalmatinske šansone održava se  pod posebnim epidemiološkim režimom pa će u gledalištu biti samo oko 280 mjesta,a pozornica je vraćena na mjestu na kojem je bila nekada, ispred Gradske vijećnice. 
Branko Viljac  zamolio je sve  da se odgovorno ponašaju i pridržavaju epidemioloških mjera. Svoj su dolazak najavili i iz Državnog inspektorata koji nisu  baš česti gosti takvih manifestacija, ali valjda je i njima drago poslušati  šibenske šansone. 
Bit će izvedene 22 pjesme, a Festival će izravno prenositi HRT na 2. programu Hrvatskog radija i  na 2. prohramu HTV -a. 
Iz kategorije: Glazba & Spektakli