Datum objave: 12. Travanj 2021

IZBOR NAJ MAMA HRVATSKE / Izabrane finalistice ovogodišnjeg izbora koji će se održati 2. svibnja u Šibeniku, imamo njihove fotografije

Diana Ferić
Diana Ferić

Izabrane su finalistice izbora najljepša mama Hrvatske , kako je  izvijestila vlasnica Licence Maja Gnjidić Verdecchia i najavila da će se nakon sto prošlogodišnji izbor nije održan, ove godine naj mama Hrvatske biti izabrana  u Šibeniku 2.svibnja.

"U ova vremena kada se uobičajene stvari pa tako i manifestacije odvijaju u nekim novim oblicima i po nekim drugačijim pravilima, održali smo casting za cijelu Hrvatsku preko aplikacije ZOOM. Naše natjecateljice, naše drage mame predstavile su se kratkim dvoipominutnim videom i time omogućile da ih upoznamo kroz njihove vještine, hod i općenito način na koji komuniciraju. Osim toga žiri je imao priliku porazgovarati sa svakom od njih i time zaokružiti dojam te bodovati svaku ponaosob. Nastavili smo kroz natjecateljice iz cijele Hrvatske predstaviti kulturu, običaje, posebnosti i prije svega majčinstvo. Naše mame su se predstavile na najljepši mogući način i odabir nije bio lagan, ali pošto samo 20 mama putuje na finale u Šibenik ta se odluka morala donijeti. Kako nismo u 2020. godini imali izbor za Najljepšu mamu iz poznatih razloga ove godine smo na inzistiranje prijavljenih mama napravili sve da se izbori mogu održati ",  kaže vlasnica te  licence . Ističe kako je  predstavljanje mama pokazalo s koliko ljubavi i topline mame žele ispričati priču o svojoj obitelji, vještinama, ljubavima i kraju.

-"Kreativni uradci veličaju pejzaž, spomenike, ulice, dvorišta i razna mjesta diljem Lijepe naše. Kako smo mi sve veća obitelj iz godine u godinu nestrpljivo čekamo vidjeti finalistice uživo u Šibeniku 2. svibnja 2021. godine u HNK Šibenik s početkom u 11 sati, uz poštivanje epidemiološkim mjera. NMH je višenjesečni projekt kojoem je  osnovna ideja  promovirati majku kao stup obitelji i društva, a kroz ovo natjecanje promoviraju se druženje, turizam, običaji, kultura i povezanost ljudi diljem zemlje, " dodaje Maja.  

Natjecanje je podjeljeno u dvije kategorije i to kategorija od 23 do 39 godina  i dijamant kategorija od 40 do 53 godine.
Uz dvije pobjednice, u finalnoj fazi, dodjeljuje se još 8 glavnih lenti. Zoom castingu, uz natjecateljice i žiri, nazočile su Ljiljana Stamenković i Maja Vukina Bogović koje su dio organizacijskog tima te  Maja Gnjidić Verdecchia, vlasnica licence Članovi žirija su bili:

Maja Spahija, Miss Hrvatske 2015

Iva Lopraić Kontek, dir. Miss Zagreba za Miss Hrvatske

Danijel Mileta, dogradonačelnik grada Šibenik

Zdravko Pilić, novinar

 Mame koje će se predstaviti u finalu su:

 Ines Tetec                         32 godine          Koprivnica

Tea Melnjak                      34 godine         

Sračinec Marina Džinić                   39 godina          Koprivnica

Ivana Canjuga                  39 godina          Varaždin

Kristina Cvrtila                  28 godina          Krapina

Jovana Topić                     29 godina         Klinča Sela

Vedrana Halinčić Bakšić   32 godine          Klinča Sela

Kristina Kovačević             32 godine         Horvati

Tanja Metikoš                    38 godina         Rijeka

Marija Roso                       26 godina         Pelješac

Nikolina Lulić                     32 godine        Gospić 

Tea Marjančić                    34 godine        Šibenik

Marijana Bošković            34 godine         Dražice

KATEGORIJA DIJAMANT

Dubravka Baneković          41 godina   Visoko

Vesna Klemenčić               46 godina   Pitomača

Svjetlana Milihin                 40 godina   Voloder

Ljubica Bulić                       44 godine   Zagreb

Zdravka Crnički                  53 godina   Marija Bistrica

BrankicaKlarić                    40 godina   Šibenik

Marija Marina Banić           48 godina   Kaštel Gomilica

Iz kategorije: Glazba & Spektakli