Datum objave: 14. Rujan 2021

Nakon pet dana partijanja završio je Outlook - evo kako je bilo u Pirovcu i Tisnom

Igor Bergam
Igor Bergam

 Punih pet dana i pet noći trajao je ovogodišnji Outlook Festival koji se nakon deset godina održavanja u Puli ove godine preselio u Tisno i Pirovac. Zadnji basovi utihnuli su jutros oko 6 i tako označili kraj ovogodišnjeg posebnog izdanja festivala nazvanog Outlook Origins. Ideja je bila da se festival vrati korijenima, u smislu limitiranog broja publike i orginalnog zvuka s prvih izdanja festivala, koji je u dvanaest godina postojanja prerastao u najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture.

Kako se prošle godine Outlook nije održao zbog pandemije bolesti COVID, dvije godine čekalo se kako će ta nova stranica u povijesti festivala izgledati. Bilo je kako je i najavljeno, oko par tisuća najvjernijih fanova imalo je priliku ove godine biti na festivalu, u odnosu na protekle godine kad ih je znalo biti i do pet puta više, i to u jednom danu. Uvjetovala je to i nova lokacija festivala, Garden Resort Tisno koja je znatno manja od tvrđave Punta Christo u Puli, ali i odabir glazbenog programa. Ove godine to su radili festivalski kustosi, sve dobro znana glazbena lica koja su dio Outlooka od samih početaka. Tako su Calibre, D Double E, Goldie, DJ Storm, Flava D, Hybrid Minds, Zed Bias, The Bug i Mungo’s Hi Fi vratili glazbenu sliku festivala do samih početaka, izostavši komercijalna lica za široku publiku koja su znala nastupati zadnjih godina.

ol9

Na pozornicama Outlook Festivala ove godine izmijenilo se preko 150 izvođača koji su promovirali najbolje od dubstep, dub, reggae, drum'n'bass, jungle i grime glazbenih pravaca. Osim u Gardenu, svaku večer plesalo se i u pirovačkom klubu Barbarella's u kojem su se održavali after partiji kao i koncert otvorenja. 

Iako je festival ove godine imao svoje mini izdanje, ono najvažnije ni ovog ljeta nije izostalo. To su naravno sjajni nastupi (sad već ikona) bass glazbe koji su se izvodili na moćnim soundsystemima po čemu je Outlook od početaka i prepoznatljiv. Ni ovaj Outlook nije prošao bez da je priuštio onaj super osjećaj kad provedeš par dana skupa sa ekipom iz cijele Hrvatske i šire a koju vidiš samo jednom godišnje i to baš na ovom festivalu.

IMG 20210912 023245

Gdje će se dogodine održati četrnaesto izdanje Outlooka, to valjda ne znaju ni organizatori. Nakon prva dva izdanja u Petrčanima kraj Zadra i na Zrću na Pagu, deset godina dom Outlooka bila je Pula. Što će biti dogodine, za sada nije poznato. Nadamo se da Garden Resort nije samo "prijelazno" rješenje za neke druge, dalje lokacije i da će Outlook provesti još neko vrijeme u našoj županiji, bez obzira što je organizacija festivala bila poprilično lošija u odnosu na dosadašnja izdanja. "Okrivimo" za to COVID i last minute realizaciju cijele priče.

Dio atmosfere s Outlooka donosimo u fotogaleriji u nastavku.

Foto: Mihaela Jermilova

Iz kategorije: Glazba & Spektakli