Datum objave: 08. Srpanj 2022

BAJAGA NA TVRĐAVI SVETOG MIHOVILA / Publika je pjevala i plesala od prve do zadnje pjesme, kako sedamdesetogodišnjaci tako i dvadesetogodišnjaci

Stanko Ferić
Stanko Ferić
Dva  puta odgađan koncert Bajage i Instruktora u Šibeniku konačno se dogodio sinoć, 7. srpnja na  prepunoj tvrđavi svetog Mihovila. Jedan od najdugovječnijih, najkvalitetnijih i najpoznatijih rock sastava s područja bivše države, koji nastupa gotovo 40 godina, podigao je publiku na noge već od prve pjesme i vrlo  brzo je i rasplesao. Takva je atmosfera ostala do kraja koncerta koji je trajao skoro dva sata. 
Izveli su poznate, uglavnom starije hitove, a svaka  sljedeća izvedena pjesma u publici je izazivala novo oduševljenje. Čuli smo, uz ostalo, Lepa Janja ribareva kći, 220 u voltima, Tišina, Verujem ne verujem, Godine prolaze, S druge strane jastuka, Život je nekad siv, nekad žut. Kad hodaš...
 
U jednom trenutku bend je napustio pozornicu i činilo se da je to kraj da bi se vrlo brzo vratili i izveli još sedam osam pjesama, hit do hita. Vrhunac je bio kada je Bajaga zapjevao Zažmuri i zamolio publiku da upali bljeskalice na mobitelu. „Prije tridesetak godina, kada smo nastupili u Šibeniku tražili smo od publike da zapali šibice, ali više nije takvo vrijeme, sada se pale bljeskalice na mobitelu”, rekao je,  a gledalište se vrlo brzo pretvorilo u „polje krijesnica”.  
Bajaga i Instruktori su ekipa na čijoj su glazbi odrastale generacije ali i čini se, neki novi klinci jer publika je na tvrđavi svetog Mihovila bila zaista različite dobi od  onih od pedeset, šezdeset pa i sedamdeset godina do klinaca od dvadesetak godina koji su mahom bili u prvim redovima i sve su pjesme, od riječi do riječi pjevali s bendom.  
Kao predgrupa na koncertu je  nastupila  Lili Gee čiji su se članovi na pozornici na kraju koncerta pridružili Bajagi i Instruktorima. 
Koncert je organizirala udruga PARK.
Iz kategorije: Glazba & Spektakli