Head 01
Datum objave: 03. Srpanj 2023

NAKON PET GODINA U RODNOM GRADU / Spektakularnim koncertom na tvrđavi svetog Mihovila Maksim Mrvica oduševio publiku

Diana Ferić
Diana Ferić

Impresivnim koncertom na tvrđavi svetog Mihovila koji je bio audio vizualnim spektakl Maksim Mrvica sinoć je oduševio publiku. Bio je to njegov prvi nastup u rodnom gradu nakon pet godina.

 

Izuzetno mi je zadovoljstvo što vas nakon malo duže vremena imam priliku pozdraviti s ove prelijepe, najljepše pozornice“, poručio je sinoć pred rasprodanim gledalištem Tvrđave sv. Mihovila u Šibeniku najpoznatiji hrvatski pijanist i jedan od naših najuspješnijih glazbenika u svijetu, Maksim Mrvica.

Sinoćnji maestralnt nastup na tvrđavi sv. Mihovila dio je Maksimove svjetske turneje 'The Collection' koja je započela lani u Australiji. Nakon niza rasprodanih dvorana u Australiji i Aziji, koncerata u Sydneyu i Melbourneu, Singapuru, Seulu i Šangaju, nastupa u legendarnim dvoranama Hammersmith Apollo u Londonu i Palais des Congres u Parizu, Maksim Mrvica nastupio je nakon pet godina u rodnom Šibeniku, na Tvrđavi sv. Mihovila koja ovo ljeto obilježava svoju jubilarnu koncertnu sezonu.

Proslavljeni pijanist s novim bandom izveo je kompozicije sa svog posljednjeg albuma 'The Collection', presjeka njegove impresivne dvadesetogodišnje karijere. Jučerašnji nastup u Šibeniku ujedno je i njegov treći samostalni koncert na Tvrđavi sv. Mihovila, na čijem je otvorenju i svirao 2014. godine.

Publika je tijekom gotovo dvosatnog audio-vizualnog spektakla uživala u Maksimovoj izvedbi skladbi iz kultnih filmskih i kino hitova poput The Godfather i Game of Thrones, bezvremenskim skladbama poput Bohemian Rapsody i Clocks, klasičnoj Lisztovoj baladi za b mol i Bumbarovom letu, a osmeročlani band vrhunskih glazbenika također je samostalno izveo tri kompozicije.

U spektakularnom koncertu iz prvog je reda uživao poznati arhitekt šibenskih korijena Ante Vrban, a Maksimov nastup u Šibeniku došao je poslušati i skladatelj i tekstopisac Ivan Huljić. U gledalištu šibenske Tvrđave bio je i jedan od najsvestranijih hrvatskih umjetnika, pijanist i skladatelj Matej Meštrović s Matthewom Mayerom, slavnim američkim pijanistom iz Omahe.

Mrvica Mrvica najprodavaniji je crossover pijanist na svijetu, s više od četiri milijuna primjeraka albuma prodanih u 57 zemalja. Neki od njih su dobili dvostruku platinu u Hong Kongu i zlatni status u Singapuru i mnogim drugim zemljama! Impresivnim koncertom na Tvrđavi sv. Mihovila, šibenski pijanist još jednom je potvrdio svoj zvjezdani status!

FOTO: Valerio Baranović / Tvrđava kulture

Iz kategorije: Glazba & Spektakli

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3