Datum objave: 27. Travanj 2024

60. GODINA ŠIBENSKOG ROCK AND ROLLA / Velika rođendanska rock fešta šibenskog rock and rolla. Polarisi, Pauci, NO1 i RetroVizija zapalili Azimut.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenski rock and roll proslavio je svoj 60. rođendan velikom rockerskom feštom u klubu Azimut koji je sinoć doslovno lebdio nad Šibenikom nošen fantastičnim rockom na šibenski način. Rođendanski koncert otvorila je sjajna grupa šibenskih gimnazijalki RetroVizija, a moćnom svirkom zatvorio fenomenalni bend NO1. Između RetroVizije i NO1 u najboljem su se izdanju pojavili povijesni šibenski bendovi Polaris i Pauci. Polarisi su u 58. godini trajanja pokazali neviđenu vitalnost. Prašili su stare stvari, a publici su se predstavili i svojim prvim autorskim pjesmama najavljujući tako na sebi svojstven način novu budućnost rock glazbe. Polarisi su najstariji živući brnd u Dalmaciji, a nose i titulu najstarijeg rock benda u Europi koji od osnutka do danas svira u istoj postavi. Polarisi su oduševili poletnim nastupom punim zdrave rockerske energije i vatre. Nakon Polarisa rođendanskom su feštom zavladali moćni Pauci. Nastupili su kao klasični rock trio, a Azimutom su protutnjali kao brzi vlak vozeći se tračnicama najbolje rok povijsti suvereno i superiorno. Najveće iznenađenje i oduševljenje izazvao je neplanirani i ničim izazvani nastup pjevačice Ane Gulin koja je fenomenalno izvela jednu od najpoznatijih pjesama (pre)slavne Janis Joplin. Anu je na scenu izveo bend NO1 i s njom uveo Šibenik u najbolje vrijeme najboljeg rocka na najbolji mogući način.

Proslava 60. rođendana šibenskog rock and rolla pokazala je koliko je Šibenik rockerski moćan i koliko s punim pravom nosi krunu kraljevstva rock glazbe Dalmacije te koliko je u njemu snage, volje i neiscrpne energije. Ono što su na proslavi rođendana šibenskog rock and rolla izveli Polarisi, Pauci, NO1 i djevojke iz benda RetroVizija pokazalo je su snagu šibenskog rocka i vitalnost šibenske rock kulture s punim pravom javnosti.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli