Datum objave: 07. Listopad 2014

Putnici ozlijeđeni u udaru o obalu trajekta Lubenica u splitskoj luci

Diana Ferić
Diana Ferić

Trajekt “Lubenice“ jutros je, nedugo nakon uplovljavanja u splitsku Luku udario u pristanište, pri čemu je ozlijeđeno nekoliko putnika, propćilo je mjerodavno ministarstvo.

 

Djelatnici splitske Kapetanije odmah po dojavi isplovili su na poziciju nesreće gdje su započeli sa očevidom o uzrocima ove pomorske nesreće, te je prema prikupljenim podatcima utvrđeno kako je tijekom manevra pristajanja Jadrolinijin trajekt, najvjerojatnije zbog tehničkog kvara, udario, odnosno naslonio se na vez broj 10 naziva „Sv. Petar“, pri čemu su lakše ozlijeđena četiri putnika.

 

Posada trajekta odmah nakon nesreće pozvala je u intervenciju djelatnike Hitne medicinske pomoći Split koji su medicinski zbrinuli četiri lakše ozlijeđena putnika.

 

Od materijalne štete na brodu su uočena manja oštećenja prednjeg lijevog djela odbojnika ispod pramčane rampe, dok je u transportnom dijelu trajekta utvrđeno oštećenje jednog motocikla.

 

Trajekt „Lubenice“ inače redovito plovi na liniji Rogač - Split, a u trenutku nesreće prevozio je 84 putnika, 13 osobnih vozila, dva kamiona i dva motocikla.

 

U tijeku je očevid Lučke kapetanije Split radi utvrđivanja uzroka pomorske nezgode i točnog obima oštećenja trupa.

 
 
 

 

Iz kategorije: Hrvatska