Datum objave: 07. Svibanj 2020

PROSVJED POVREMENIH AUTOBUSERA / Potez leasing kuća ugrozio je egzistenciju više od 4 000 obitelji u Hrvatskoj

Diana Ferić
Diana Ferić

Veliki broj autobusa i minibuseva prodefilirao je danas, u koloni, Šibenikom u 5 minuta do podne. Riječ je o mirnom prosvjedu kojim povremeni  autobuseri ukazuju na nepovoljne uvjete leasing kuća, a održan je u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Šibeniku, Puli i Dubrovniku.

"Odlučili da to bude 5 do 12, simbolike radi, kako bismo probudili sve odgovorne i kako  bismo im skrenuli pozornost da je zadnji trenutak za odlučnije djelovanje. Dogodilo se ono na što upozoravamo posljednjih mjesec dana, leasing kuće  krenule su s aktiviranjem zadužnica i sada nas očekuje samo spirala negativnih događanja, koji vode do likvidacije naših tvrtki. Nažalost, HANFA je svojom preporukom prema leasing kućama odlučila samim leasing kućama prepustiti našu sudbinu. I mada bi malo tko očekivao da će  leasing kuće imati interesa oduzeti preko 750 vozila diljem Hrvatske, a time ugroziti egzistenciju preko 4000 obitelji, oni su krenuli upravo tim putem", kažu autobuseri.

Leasing kuće su počele oduzimati autobuse. 

Povremeni Prijevoznici traže da im država pomogne u dogovoru s leasing kućama da se zamrznu glavnica i kamate na njihovim ugovorima na minimalno godinu dana te da im se hitno odobre sredstava za likvidnost, a mjera za spas radnih mjesta produlje za minimalno tri mjeseca.

Iz kategorije: Hrvatska