Datum objave: 01. Srpanj 2014

Jagoda Sablić promovirala svoju slikovnicu, Dječje selo Lekenik i radionice

Diana Ferić
Diana Ferić

Jagoda Sablić, književnica za djecu i izvršna suradnica Međunarodnog dječjeg festivala prezentirala je danas djeci u Gradskoj knjižnici svoju posljednju slikovnicu "Seoska farma"  u sklopu Sajma knjiga za djecu. Na tom je događanju objedinila rad nekoliko festivalskim radionica i promovirajući  radove djece SOS sela Lekenik koja već nekoliko godina sudjeluju  na Festivalu.

 

 Kao i svaka promocija  knjiga Jagode Sablić i ova je bila interaktivna i zasnivala se na  komunikaciji s djecom koju je Jagoda Sablić educirala o  domaćim životinjama o kojima govorio njezina slikovnica, ali ih je senzibilizirala i za djecu bez roditeljske skrbi iz SOS dječjeg sela Lekenik kazavši kako oni nisu imali sreću da imaju mamu i tatu koji će ih  svaki dan pomilovati, ali da  zato imaju  svoju specifičnu obitelj u tom dječje selu i zajedničke mame koje o njima brinu. Posebnu pozornost izazvali su njihovi izloženi radovi  od keramike kojima posebnu vrijednost daje to št su ih izradila djeca do 14 godina starosti.

 

Slikovnicu "Seoska farma" predstavila je  književnica za djecu Ksenija Kušec koja je je posebno istaknula likove životinja koje je autorica sama slikala, a koje imaju karakter. "Mislim da je osim Zlata Baloga  Jagoda Sablić jedina autorica u Hrvatskoj koja i oslikava svoje  knjige. Crteži su odlični jer su napravljeni tako da svaka životinja ima svoju osobnost, a boje su ljubavi i svjetlosti", istaknula je Ksenija Kušec.

 

Jagoda Sablić je u prezentaciju svoje slikovnice uključila i polaznike festivalske radionice od slame koja ju, kako je priznala djeci, posebno oduševljava jer se u njoj od nečega što je lepršavo poput leptira  nastaju konkretne figure. Polaznici te radionice koju vodi Nikola Piller izradili su za njezinu prezentaciju konjića od slame.

 

 

Iz kategorije: Kultura