Datum objave: 01. Lipanj 2015

Počelo snimanje filma "Anka" s Ericom Cantonom, popratili ga i čelni ljudi Šibenika i Županije

Igor Bergam
Igor Bergam

Snimanje prvih igranih scena filma Anka, redatelja Dejana Aćimovića u kojem glavu ulogu tumači francuska nogometna legenda Eric Cantona počelo je danas u Tepljuhu kod Knina. Riječ je o cjelovečernjem igranom filmu koji je rađen prema dječjem romanu Anka Brazilijanka, hrvatskog pisca Mate Lovraka. Novinari su imali priliku popratiti prve klape koje su danas pale, ali nisu mogli pričati s glumcima i ostalim autorima na filmu već je najavljena posebna konferencija za novinare koja će se održati za nekoliko dana. No početak snimanja dobio je poseban publicitet pa su uz novinare bili nazočni i šibensko - kninski župan Goran Pauk, dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta, ravnatelj NP Krka Krešimir Šakić koji su i sponzori tog filma te bivša hrvatska misica Maja Cvjetković.

Dobro poznatu priču o nježnoj gradskoj djevojčici bez roditelja Anki koja svoje prebivalište nađe u ciglani u kojoj radi grubi i okorjeli Brazilijanac (Cantona), scenaristica Tanja Aćimović prožela je  nerealnim likovima kao što su hobiti, žene zmije, šume koje pričaju i drugim popularnim objektima u današnjem svijetu fantasy filmova i serija. Iako je film rađen po dječjem romanu, baš zbog takvih poteza scenaristice, on spada u žanr obiteljskog filma koji je namijenjen kako za djecu tako i za odrasle ljubitelje mističnih priča.

Eric Cantona, svjetski poznati bivši nogometaš, koji je nakon nogometne karijere svoju ljubav pronašao u glum,  odabran je kao idealan profil za ulogu grubog, živčanog radnika koji često ima ispade bijesa i agresije u ciglani. Takvu ulogu Eric je igrao u svojim dosadašnjim filmovima, a takvog smo ga znali gledati i na nogometnom terenu.

Glavnu žensku ulogu male Anke tumači 10-godišnja Cvita Viljac, kći Šibenčanina Ante Viljca, koji je bio danas na snimanju i poznate hrvatske glumice Ecije Ojdanić, porijeklom iz Drniša. Cviti je to prvo filmsko iskustvo. "Snimanje je drugačije nego što sam zamišljala, previše s eputa ponavlja ista scena, ali lijepo mi je. Nije mi bilo problem glumiti s odraslim ljudima", kazal je novinarima.

U ostalim ulogama se pojavljuju Anđela Ramljak, Linda Begonja, Rade Šerbedžija i drugi.

Današnji kadrovi su snimani u Tepljuhu poviše Drniša, a filmska ekipa će posjetiti  još nekoliko  lokacija u Šibeniku i Zagrebu.

Kako je izgledalo zanimljivo snimanje na setu Anke pogledajte u našoj fotogaleriji. 

 

 

Iz kategorije: Kultura