Datum objave: 10. Studeni 2015

Predstavljena monografija velikog umjetnika Josipa Roce za njegov 93. rođendan

Šibenik News
Šibenik News


Monografija Josipa Roca koja je predstavljena danas u Muzeju grada Šibenika, čestitka je Šibenika i Šibenčana velikom umjetniku za njegov 93. rođendan koji je proslavio prije tri dana. Monografija obuhvaća gotovo cijeli opus umjetnika koji traje više od 68 godina.

Muzej grada Šibenika je i sudjelovao u realizaciji ove monografije, a podsjetimo i da je veliki umjetnik muzeju i gradu Šibeniku donirao 315 svojih djela 2009. godine. Roca je osim toga i utemeljitelj suvremene likovne pedagogije kao i jedan od idejnih tvoraca dječjeg festivala u Šibeniku.

Skroman, velik i bistar kao da mu je dvadeset godina Roca se zahvalio Muzeju grada Šibenika i Šibenčanima na predstavljanju monografije.

„Došao sam s radošću u svoj grad koji je sve ljepši i ljepši. Čitav grad je postao tako čaroban i lijep i to me raduje“, naglasio je veliki umjetnik ističući kako je ovo za njega veliki događaj.

Nikola Albanež, urednik monografije, istaknuo je da je u monografiji Roca predstavljen kao putnik jer je na svojim putovanjima crtao kao što bi mi danas fotografirali. Predstavljeni su i njegova djela posvećena spomenicima kulture kao i promicanje likovne kulture u radu s djecom.

Roca će skromno reći da se cijeli život vodio samo svojim uvjerenjima, intuicijom i željom da prikaze ono što vidi i osjeća. Poželimo mu još puno takvih godina.
 

Iz kategorije: Kultura