Datum objave: 30. Svibanj 2016

Video spot šibenskog redatelja Ante Storića za Diskodeliju jedan od 42 najbolja u Splitu

Šibenik News
Šibenik News

U programu nedavno održano festivala glazbenih video spotova -  Split spot festivala 2016 u konkurenciji 42 nominirana videa prikazan je i jedan šibenski i to ne bilo koji nego hvaljeni uradak Šibenčanina Ante Storića koji je snimao i režirao za, opet, šibenski bend Diskodelija.

 

Riječ je o video spotu za pjesmu 'Samo' u kojem se pojavljuje i prepoznatljiv lik kamermana, Đure Erakovića, a koji je izabran u najbolja 42 od ukupno prijavljenih oko 170 iz cijele regije.

 

Spot je na velikom platnu na tvrđavi Gripe u Splitu pogledala festivalska publika zajedno s ekraniziranim verzijama pjesama poznatih izvođača poput TBF-a, Hladno Piva ili Dječaka, a ako ćemo o regionalnim glazbenicima ili onima svjetskog glasa onda su tu Repetitor i 2Cellos.

 

- Super mi je samim time što je izabran među 42 najbolja. Nisam očekivao nikakvu nagradu zbog spotova koji su radile velike ekipe s velikim budžetima, a ja sam sve praktički odradio sam. Velika mi je čast što je prikazan na Gripama - kazao nam je autor nominiranog spota, Ante Storić koji je iskoristio priliku pa je u sklopu festivala sudjelovao na jednoj od radionica.

 

Ovo nije prvi put da surađuje s Diskodelijom,a za vjerovati je da nije ni posljednji tim više što suradnju s članovima benda opisuje kao - dobitnu kombinaciju.

 

- Veselim se nekom novom spotu Diskodelije s kojima volim raditi jer mi daju da radim što želim. S njima imam potpunu slobodu - govori nam Storić.

 

Uskoro bi na svjetlo dana trebao izaći i njegov video uradak za pjesmu 'Ništa ti ne razumiš' sastava Mate Skračić Adaptive Quartet, a snimljen je i sav materijal za novi spot bend The Strings. 

Iz kategorije: Kultura