Datum objave: 06. Lipanj 2016

Mira Šimić spot za pjesmu 'Bistra voda' snimila uz predivan Skradinski buk

Šibenik News
Šibenik News

Nakon duže diskografske pauze Mira Šimić vratila se na glazbenu scenu pjesmom 'Bistra voda'. Aktualnu pjesmu potpisuje sama, dok je za aranžman odgovoran Marijo Luketa.

 

Spot je sniman na predivnim lokacijama na Krki, na istim onim lokacijama gdje je sniman i popularni filmski serijal Winnetou. Snimano je tijekom svibnja te se čekalo idealno vrijeme da vremenska prognoza dopusti snimanje na lokacijama koje oduzimaju dah.

 

Osim Nacionalnog parka Krka, spot je sniman i u Parku prirode Biokovo, ali i na tvrđavi Fortica iznad Omiša, tvrđavi iz 15. stoljeća koja je Omiškim gusarima služila kao vidikovac i sklonište.

 

Redatelj spota je Željko Petreš koji je i sam priznao da ga je iznenadio rezultat spota kojem su se svi potajno nadali.

 

- Želja nam je bila prikazati vodne prirodne ljepote našeg kraja, ali i ljepote planine kao svojevrsni kontrast. Zbog poruke pjesme u kojoj glavnu ulogu imaju bistra voda i gorska vila birali smo lokacije koje će gledatelja na najbolji način povezati s tekstom pjesme. Tako nam je ulogu bistre vode odigrala rijeka ljepotica „Krka“, te Skradinski buk, jedan od najljepših slapova u Europi, dok sam ja imala zadatak utjeloviti gorsku vilu Dalmatinu koju, ako damo mašti na volju, možemo zamisliti da živi visoko u planinskim vrletima Biokova... - rekla je Mira Šimić.

Video

Iz kategorije: Kultura