Datum objave: 15. Lipanj 2016

FOTO: Goran Višnjić u važnoj ulozi aktivista za prava životinja u Hrvatskoj

Šibenik News
Šibenik News

Goran Višnjić, poznati šibenski glumac s uspješnom američkom karijerom došao je danas u Hrvatsku i najprije posjetio ured udruge Prijatelji životinja u Zagrebu, gdje je u prijateljskoj atmosferi, uz veganski domjenak, popričao s članovima Prijatelja životinja i predstavnicima medija o zaštiti životinja. Pridružili su mu se i drugi ambasadori kampanje ''Činčile su zakon'', Iva Šulentić i Luka Nižetić.

 

Goran je donio pismo koje je napisao za ministra poljoprivrede Davora Romića, u kojem apelira na obranu postojeće zakonske zabrane koja štiti činčile te da se ministar zauzme za bolju zakonsku zaštitu pasa i drugih životinja.

 

Aktivan je u zaštiti životinja i iza njega je niz uspješnih različitih projekata i suradnji s poznatim svjetskim udrugama za zaštitu životinja. Apelirao je za spas mnogih životinja, a nije zaboravio na Hrvatsku i životinje koje ovdje trebaju pomoć.
 


Goran Višnjić prva je poznata osoba koja je u Hrvatskoj digla glas za životinje koje se ubijaju zbog njihova krzna pojavivši se još prije 13 godina sa svojim psom na jumbo-plakatima s porukom: ''Ako ne biste nosili svog psa, nemojte uopće nositi krzno''. Jasna poruka koja je nadahnula mnoge da jasno kažu NE krznu, što se i dogodilo 2007. godine stupanjem na snagu Zakona o zaštiti životinja.

Iz kategorije: Kultura