Datum objave: 04. Srpanj 2016

FOTO: Pogled u nebo otkriva kakva će biti turistička sezona

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Kakva je turistička sezona i je li uopće počela, otkrivaju pune plaže, gužva na cestama, puni restorani, ali i – pogled u nebo.

 

A pogled u nebo kaže: „Da, sezona je počela, a start je odličan. Zračni promet je u Hrvatskoj za 12 posto veći od prometa iz prvog polugodišta 2105. godine, a splitska zračna luka bilježi porast letova za čak 18 posto. Do sada je zrakoplovima u Dalmaciju došlo više od 300 tisuća turista. Uostalom to se vidi kada se digne pogled prema nebu koje je doslovno prekriveno mrežom bijelih tragova koje za sobom ostavljaju zrakoplovi.“

 

Prvog vikenda u srpnju splitska zračna luka primila je više od 40 tisuća putnika, a u nedjelju, 3. lipnja, do ponoći na njenu je pistu sletjelo 160 zrakoplova. To je bio rekordni vikend za splitsku zračnu luku.

 

To znači da je protekle subote i nedjelje nebom iznad Šibenika preletjelo, ako se ubroje zrakoplovi koji su letjeli za Dubrovnik, više od 200 zrakoplova što je zaista impozantna brojka.

 

Koliko će od te zračne rijeke turista doteći u Šibenik? Taj podatak na žalost nitko nema, ali gledajući ovako u nebo teško je ne sjetiti se koliko je dobra i dalekovidna bila ideja da i Šibenik dobije zračnu luku na Pokrovniku i ne pomisliti kako je velika šteta što taj projekt nikada nije ostvaren.
 

Iz kategorije: Kultura