Datum objave: 12. Srpanj 2016

Uskoro u prodaji ulaznice za Regius: Šibenik i Split pripremaju warm up partyje

Šibenik News
Šibenik News

Dvodnevni festival održat će se 29. i 30. srpnja, a ulaznice će se moći kupiti u pretprodaji od petka, 15. srpnja, u Šibeniku na prodajnim mjestima, odnosno u cafe barovima- Baldekin, Azimut i Skipper.

 

Osim u Šibeniku, ulaznice će se moći kupiti putem Croatia Ticket ili Entrio on line sustava ili na Entrio prodajnim mjestima diljem Hrvatske kojih je više od 40.

 

Cijena dnevne ulaznice iznosi svega 60,00 kuna dok festivalska košta 90,00 kuna.

 

Podsjetimo, glazbeni festival Regius, nakon odlaska ili gašenja pojedinih manifestacija, ostao je jedini festival alternativnih konotacija koji se održava duži niz godina na području Šibenika.

 

Osim prodaje ulaznica za Regius, petak, 15. srpnja, donosi i prvi od dva najavljena warm up partyja. Toga dana, s početkom u 22 sata, održat će se u caffe baru / klubu Azimut. Urednik glazbenog programa warm up partyja je Igor Bergam, predsjednik Udruge P.A.R.K. organizator Regius festivala.

 

Drugi, pak, warm up party održat će se u subotu, 16. srpnja, u Chilton baru u Splitu za koji je zadužena Info Zona. Puštat će se glazba s Regiusa, a najavljen je i kviz na temu festivala te će pobjednici osvojiti besplatan upad na Regius.


Festival Regius će se održati uz more na nekadašnjem pristaništu u sklopu legendarne Tvornice Elektroda i Ferolegura (TEF) što ambijentu daje pomalo apokaliptičan štih, a ove sezone festivalsko ozračje nadopunit će chill zona i šira gastronomska ponuda koja uključuje vegetarijansku prehranu.

 

 

Na korak od gradske plaže Banja, a pet minuta hoda od centra Šibenika, pozornice Regiusa 2016 ugostit će nikad veći broj izvođača, a oni su: Sassja, Elemental, M.O.R.T., Disciplin A Kitschme, Mnogi Drugi, Pullover, Kawasaki 3p, Kandžija i Gole žene, Chui i Teški osjećaji.

 

- Alternative je sve manje, posebno to vrijedi za male gradove stoga cijenimo poziv da dođemo na festival i što smo dobili super priliku promoviramo novi album 'Tužna kocka' i to baš na Regiusu koji je uvijek fino posjećen, održava se usred ljeta i svi nam govore da im odgovara – izjavio je frontman Mile nakon objave da M.O.R.T. stiže u Šibenik.

 


Od ove godine tu je i tzv. Mali stage rezerviran za DJ setove koji će svirati u pauzi između bendova i na kraju svake festivalske večeri, a čiji se line up polako popunjava. Jedno od prvih imena je sve poznatiji šibenski 'puštač glazbe' Drug Podrug.

 

Šesto izdanje Regiusa i njegovu industrijsku vizuru donekle će promijeniti sinergija sa Supertoonom, međunarodnim festivalom animacije koji ove godine organizira VJ radionicu, a čiji će radovi biti projicirani u sklopu programa Regius festivala u TEF-u te će prva večer Regiusa biti svojevrsni afterparty Supertoonu koji iste večeri završava.

 

Regius objavljuje poziv svim zainteresiranim volonterima da se jave ukoliko žele pomoći pri realizaciji festivala, a prijaviti se mogu putem Facebook stranice Regiusa - https://web.facebook.com/regiusfestival/?fref=ts . 

 

Iz kategorije: Kultura