Sidebar Menu

Datum objave: 25. Srpanj 2016

FOTO: Iz ljubavi prema animaciji: Počeo Supertoon u Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

Projekcijom CARTOON D'OR izborom animiranih filmova nominiranih 2015. za prestižnu nagradu koju dodjeljuje Europsko udruženje animiranog filma Cartoon otvoren je Supertoon, međunarodni festival animacije u Šibeniku.

 

- Čast da nam je Festival na novom festivalskom kinu Mala Loža pred gostima, filmskim stvaraocima i prijateljima animacije otvorila gđa. Vesna Dovniković, glavna tajnica ASIFA-e, međunarodne asocijacije animiranog filma, koja je osnovana u Francuskoj 1961.godine i od tada neprekidno djeluje kroz svoje nacionalne ogranke na svim kontinentima. Gđa Dovniković u govoru je istaknula kako se za SUPERTOON dolazak u Šibenik pokazao punim pogotkom jer taj etablirani festivalski grad najbolje razumije vrijednost takve međunarodne manifestacije, kako za razvoj hrvatske kulture, tako i za našu sveobuhvatnu promociju u svijetu - poručuju iz organizacije festivala.

 

Danas se program animiranog filma kratkog metra - nastavlja, a organizatori najavljuju bogat program natjecateljskih i popratnih programa te niz retrospektivnih i panoramskih projekcija.

 

Projekcije počinju danas u 21:00h na Gorica i Maloj Loži.


Supertoon festival i Galerija Sv. Krševan pozivaju vas na RETROSPEKTIVNU PROJEKCIJU BORIVOJA BOVNIKOVIĆA BORDE. Redatelj animiranih filmova, animator, karikaturist u novinama, ilustrator i grafički dizajner jedan je od pionira hrvatske (jugoslavenske) animacije. Njegov rad nadahno je cijelu generaciju Zagrebačke škole crtanog filma.

 

Za svoj doprinos svjetskoj animaciji Bordo je primio 60 nagrada za samostalne animirane filmove, 16 nagrada za životno djelo i brojna druga priznanja za svoj rad u području animiranog filma. Održao je posebne prezentacije svojih retrospektiva u 47 gradova Japana, Kine, Europe i Sjeverne Amerike. Njegovi filmovi predstavljaju se unutar programa Zagreb filma u cijelom svijetu. Supertoon festival ponosan je prestaviti djelić njegovog bogatog opusa u Šibeniku.


Otvorenje izložbe je danas,  25. srpnja, u 19.00h u Galeriji Sv. Krševan. Retrospektivu je moguće pogledati svaki dan za vrijeme trajanja Supertoon festivala, prijepodne od 11 do 14h i popodne od 18 do 21h.

 

- Svakodnevni Supertoon party je u ponoć u Azimutu i svi ste pozvani! Naši DJ-i donose festivalsko slavlje i spektar boja.  Za kraj podsjećamo da su sve naše projekcije, i događaji potpuno besplatni i otvoreni za javnost. I uvijek će biti, iz ljubavi prema animaciji - poručuju Supertoonovci.

 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.