Datum objave: 29. Srpanj 2016

FOTO: Sportska natjecanja, glazba i film ovog petka na Martinskoj

Šibenik News
Šibenik News

Program trećeg dana manifestacije LjeTUj na Martinskoj mijenja jučerašnje radionice Šibenske udruge mladih za sportska događanja u organizaciji Društva sportske rekreacije 'Sport za sve' 08 Forca.

 

Petak, 29. srpnja, donosi vodene igre i natjecanja na kratim plivaćim stazama od 17 do 19 sati, a program kaže ovako:

 

Besplatna sudjelovanja / mogućnost dobrovoljnih priloga u humanitarne svrhe – prijave za svaku disciplinu 15min prije početka iste.

 

1/ skokovi u vodu (najbolji skok sa rive) / 1.na glavu, 2.na ”bombu”, 3.po osobnom izboru

2/ a) ronjenje na duljinu, b) zadržavanje daha u mjestu ispod vode, c) ronjenje označenog predmeta na 3-4m s izlaskom na rivu(najbolja vremena pobjeđuju)

3/ skok s hvatanjem postavljenog predmeta

4/ pogađanje lopte u vaterpolo gol prilikom skoka – timsko natjecanje 4 sudionika unutar 90sek

5/ “Baywatch” natjecanje u paru uz korištenje spasilačke plutače(znakom starta, skokom sa rive 1 sudionik pliva 25m sa spasilačkom plutačom i na 25m preuzima kod oznake/bove svoga partnera koji oko struka ima buvel/kolut“ i oboje se vraćaju natrag gdje izlaskom oba sudionika na rivu skidanjem te spuštanjem buvela sa 2 sudionika na pod završava igra), igra se eliminacijom do pobjednika igre ili u slučaju više prijavljenih na najbolja vremena

6/ natjecanja u plivanju (australiano sistem eliminacije/pobjednik ostaje / M i Ž / kraul 50m

7/ ekipne štafete m/m ž/ž kategorije i/ili mješovita 2ž/2m(4x50m kraul)

 

Od glazbenog i filmskog programa, organizator Udruga za promociju i zaštitu kulturnog stvaralaštva Disco Gimnazija iz Šibenika, za gradsko kupalište Martinska najavljuju DJ gostovanja domaćeg i lokalnog DJ, te nastavak drive in kino.

 

 

 

 

Raspored:

18 do 22 sata: DJ Mr D
22 sata: drive in kino 'Bravo / Aferim' (Ši)
00:00 do 04:00 sata: Izgubljena generacija DJ Duplo (St)

O filmu:
BRAVO! (pobjednik 9. Vukovar Film Festivala)
AFERIM!, 2015. Radu Jude, 108 min. RO / FR / CZ / BU
Scenarij: Radu Jude, Florin Lazarescu
Uloge: Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija
Ovaj komad inteligentne i poučne zaslužuje preporuku zbog svoje preciznosti, jednostavnosti i filmske inteligencije.

Rumunjska, 1835. godine. Žandar Costandin i njegov sin u potrazi su za Romom, robom koji je pobjegao od svog uglednog gospodara te se sumnja da je imao aferu s njegovom suprugom. Na svom putu susreću ljude različitih nacija i vjere. Turke i Ruse, kršćane i Židove, Rumunje i Madžare. Svatko od njih gaji predrasude spram drugih koje se prenose s generacije na generaciju. A kada nađu roba po imenu Carfin, njihova avantura još nije završena...

Žanrovski bi film predstavili kao balkanski crnohumorni antivestern... Kroz dvojicu glavnih protagonista mi zapravo ulazimo u suštinu „balkanštine“ i poganog mentaliteta. Po tom mentalitetu normalno je i poželjno voljeti i cijeniti samo sebe, svoju naciju i svoju klasu, a sve druge mrziti, slabije gaziti, a jačima se ulizivati i naivnije i neupućenije od sebe varati na svakom koraku.
„Aferim!“ ne samo da je pratljiv i pamtljiv kroz te svoje vinjetice i ne samo da tjera na smijeh kroz suze, jer se smijemo samima sebi, nego je i tehnički i stilski savršeno upeglan film. Sve u filmu pod strogom je kontrolom, od strukture, scenarija, dijaloga do odlične glume, režije i tehničke realizacije. Ovaj komad inteligentne i poučne zabave možda je i ponajbolji od prošlogodišnje festivalske „berbe“ i zaslužuje preporuku zbog svoje preciznosti, jednostavnosti i filmske inteligencije. Ovo nije rumunjski film kao i svaki drugi, ovo je film za više gledanja...
BERLIN FILM FESTIVAL 2015.- Srebrni medvjed za najboljeg redatelja


Napomena* Kapacitet parkirališta za drive in kino je sto automobila. Nakon što se popune sva mjesta, vozila se više neće propuštati, a film se može gledati i sa šugamana, obližnjeg zidića i sličnih mjesta. Valja znati da se zvuk filma može pratiti u automobilima putem radio prijemnika na frekvenciji 97,6 MHz.
 

Iz kategorije: Kultura