Datum objave: 02. Rujan 2016

FOTO Outlook festival 1. dan - od old school hip hopa do britanske glazbe budućnosti

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Jučer negdje oko dvanaest sati svečano je otvoreni službeni ulaz 9. izdanja Outlook festivala kroz koji su razulareno protrčali gosti iz cijeloga svijeta jedva dočekavši da nakon par dana priprema u kampu počnu punim plućima živjeti ta njihova naredna najbolja četiri dana ovog ljeta.

Teško je opisati lokaciju Outlook festivala i sve ono što se u sklopu festivalskog prostora može čuti i vidjeti. Napuštena rimska tvrđava Punta Christo savršeno je utočište već devetu godinu za redom hordama obožavatelja bass glazbe i soundsystem kulture koji dolaze u malom mjesto Štinjan kraj Pule doslovno iz cijeloga svijeta.

Osim atraktivne lokacije glavni adut svakog izdanja Outlooka je bogati bogati line up koji svake godine u Hrvatsku dovodi najbolje od svjetske i regionalne hip hop, reggaea, dubstep i dnb scene.

Kad se nađeš na ogromnom festivalskom prostoru, među 12 pozornica i brdom popratnog sadržaja tako valjda samog gledaš kako da uhvatiš sve ono što ti se sviđa. Mala, Congo Natty, Roni Size, Mungo's Hi Fi, RA The Ruggedman, OBF.. samo su neki od izvođača koji su tresli sinoć stare zidove rimske tvrđave.

Na kraju ispadne najbolje kad se puno ne planira nego ide, onako što se kaže with the flow, i kad se provede najviše vremena tamo gdje ti u tom trenutku najbolje odgovara. Mi smo par puta okružili cijeli festival a u galeriji u nastavku donosimo vam dijelić atmosfere prvog dana Outlook festivala. 

 

Iz kategorije: Kultura