Sidebar Menu

Datum objave: 25. Listopad 2016

Prva samostalna izložba Katarine Urem, zaljubljenice u slikanje i cvijeće

Šibenik News
Šibenik News

Galerija svetog Krševana na šibenskoj Gorici jesenski listopad privodi kraju uz predivne boje cvijeća naslikanih rukom Šibenčanke Katarine Urem, diplomirane profesorice likovne kulture i restauratorice.

 

Izložba slika bit će otvorena u srijedu, 26. listopada, s početkom u 19 sati. Iako se godinama bavi slikarstvom, izložba koja slijedi njeno je prvo samostalno izlaganje radova. Katarinu Urem mnogi poznaju kao djelatnicu Muzeja grada Šibenika gdje radi kao restauratorica štafelajnog slikarstva i polikromirane drvene skulpture.

 

Foto: Jedna od slika s potpisom Katarine Urem

 

- Snaga ljepote cvijeta mogla bi se jedino usporediti sa snagom ljepote žene. Slikarica ne preže za istraživanjem svoje ženske, emancipirane snage, i to kroz slikarstvo, odnosno jačinom teme, kompozicije, boje, linije... Ostaje nam tada iskreno, slobodna i nesputana slika koja blješti unutrašnjom nužnošću i čistom strasti... - riječi su kojima je kustosica, Marina Lambaša, dočarala Katarinine radove. 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.