Datum objave: 23. Prosinac 2016

Premijera šibenske TV serije "Mygen" ili Moja generacija u šibenskom kazalištu

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko kazalište i večeras je glumilo kino dvoranu budući da je u njemu premijerno prikazan TV film ‘Mygen’ Serđa Mioča i   Željka Petreša, nastao prema istoimenoj predstavi kazališne udruge Virko , koja jepremijerno prikazana 20. prosinca prošle godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku.

 

Projekt Virka našao se među pobjednicima natječaja Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija i dobili su 130 000 kuna da snime TV seriju. Na večerašnjoj premijeri u skoro punom kazalištu bili su mladi šibenski glumci, ali i njihovi roditelji i članovi obitelji. I taj je projekt potvrdio da Šibenik ima mlade, nadarene glumice i glumce.

 

To je igrano-dokumentarni serijal od 12 epizoda od po 30 minuta od kojih svaka prikazuje jednu od 12 slika iz predstave ‘Mygen’ – Moja generacija, koja se bavi problemima odrastanja, ne samo u Šibeniku, već globalno. Predstava govori suočavanju srednjoškolaca s okolinom, njihovim odnosima s roditeljima, i o seksu, drogi, alkoholu, ljubavi, vjeri, homofobiji, zlostavljanju, sukobima mladih sa svijetom koji ih okružuje… Trinaest likova pojavljuje se sa svojim problemima, a središnji lik je frustrirana, povučena srednjoškolka koja se u životu loše osjeća, a svaki od likova joj pokušava pomoći sa svojim savjetima, smatrajući da su baš oni najbolji….
 

Iz kategorije: Kultura