Datum objave: 10. Siječanj 2017

FOTO Praizvedba "Gaćica", nove predstave HNK Šibenik oduševila gledatelje

Diana Ferić
Diana Ferić

Praizvedba predstave “Gaćice” u režiji Nine Keflin dupkom je sinoć napunila šibensko kazalište. Vodstvo HNK Šibenik, nije odustalo od tog događanja unatoč tomu što je istog dana pokopan poznati hrvatski književnik i dugogodišnji umjetnički voditelj šibenskog teatara Ivo Brešan. „Dogovorili smo se da predstavu održimo večeras jer on vjerojatno ne bi volio da je odgodimo. Ovako slavimo kazalište i njegov život i krećemo u budućnost s uspomenom na profesora“, kazao je kazališne pozornice uoči predstave Željko Koloper, producent HNK Šibenik.

 

Publika je glumce nagradila snažnim pljeskom, a mnoge je u glavnoj ulozi oduševila šibenska glumica Franka Klarić kao i gosti Armin Ćatić, glumac i ravnatelj Narodnog pozorišta u Tuzli i Mijo Jurišić, mladi glumac HNK u Splitu. U glumačkoj postavi te nove predstave HNK Šibenik su i šibenski glumci Jakov Bilić, Šime Bubica i Orjana Kunčić. Kao i nakon svake premijere, sve je začinjeno rezanjem slavljeničke torte i domjenkom na kojem su glumci i drugi akteri blistali od sreće.

 

"Gaćice" su izvorno najpoznatija drama njemačkog dramatičara Carla Sterneima iz 1910., u kojoj se kritizira društva s početka 20 stoljeća. No, Šibenčanima je predložak bio tekst poznatog američkog glumca, redatelja i pisca - Steva Martina rađen na osnovi Sterneimovog teksta.

Scenograf je Branko Lovrić Caparin, kostimografkinja Sara Lovrić Caparin, oblikovatelj svjetla Josip Bakula, oblikovatelj zvuka Pavle Karega.

FOTO: Ante Baranić

Iz kategorije: Kultura