Datum objave: 28. Ožujak 2017

Uskoro počinje sezona festivala u Tisnom, nikad duža i nikad više posjetitelja

Šibenik News
Šibenik News

Sezona u The Garden Resortu u Tisnom i ovog ljeta donosi seriju festivala koji će se odvijati od lipnja do kraja kolovoza, a ukupno sedam festivalskih događaja ovog će ljeta privući do 20 tisuća posjetitelja.

 

- Svaki festival je ove godine produžio svoje trajanje za jedan dan što pokazuje da ljudi pretvaraju svoj dolazak na festival u godišnji odmor - poručio je Nick Colgan, domaćin lokacije The Garden Resort i kluba na otvorenom Barbarella's.

 

- Očekujemo oko 15 - 20 tisuća posjetitelja u ovoj sezoni, a uz već poznate festivale imamo i dva nova. To su Lost Disco kojeg organiziraju promotori iz Škotske, te Beats, Beer and Boogaloo koji naglasak stavlja na funk i soul glazbu, te craft pivo, a radimo ga u suradnji s Craig Charlesom, poznatim iz serije Crveni patuljak. Uz sudjelovanje naše craft pivovare The Garden Brewery koju vodimo u Zagrebu, pozvali smo više od deset međunarodnih pivovara da sudjeluju na festivalu, a tu su osim regionalnih i one iz Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke ili Švedske. Zadnjeg dana festivala u karnevalskoj procesiji po Tisnom nastupit će Hot 8 Brass Band iz New Orleansa, a želja nam je u to uključiti što više lokalnog stanovništva - najavio je Colgan na konferenciji za medije.

 


- Prodaja ulaznica za festivale ide odlično, Brexit nije naštetio festivalskoj sezoni, te smo u porastu uspoređujući podatke s prošlom godinom. Primjerice, Dekmantl Selectors festival kojeg organiziraju Nizozemci rasprodan je u samo dva tjedna. Produžili smo ugovor s Hostinom za još tri godine, te planiramo investirati u lokaciju, plaže, apartmane i bazen za sljedeću sezonu. Ove godine želimo raditi na ekološkoj održivosti, te ukidamo upotrebu plastičnih čaša na lokaciji. Razvijamo ponudu i na druge grane turizma, te ćemo ove godine imati korporativni događaj za 450 radnika jedne IT tvrtke - dodao je Colgan i naglasio da cijeloj sezoni pomaže i najava novih niskobudžetnih letova iz Engleske i Škotske.


Ivan Klarin, načelnik općine Tisno, istaknuo je da je dolaskom festivala u The Garden promijenjena turistička slika otoka.

 

- Pred nama je šesta sezona u Tisnom, a lani se već pomaknuo kraj sezone na početak rujna, čime je festivalska sezona postala dulja, a mi smo se prilagodili broju posjetitelja. Otvorio se niz kulturnih sadržaja, te je posjetiteljima iz zemalja koje nisu inače naša tržišta omogućen odmor s kulturnom ponudom. I ove godine ćemo se truditi pružati kompletnu logistiku, a suradnja s organizatorima je na visokom nivou - kazao je Klarin.

 

Direktor Turističke zajednice Tisno, Filip Henjak, istaknuo je da je s festivalima u The Garden Resortu u Tisnom postignuto brendiranje destinacije.

 

- Takve marketinške brojke sami ne bi mogli ostvariti, te je utjecaj festivala neizmjerno velik u promocijskom trošku. Tijekom prošlogodišnje festivalske sezone općina Tisno je imala 30 do 35 tisuća registriranih noćenja. Već smo shvatili navike festivalskih posjetitelja, koji vole i našu okolicu, te su im primjerice zanimljivi Nacionalni park Krka kao i Kornati. Održavanje festivala je potaknulo i dosta kulturnih događanja, poput otvaranja Muzeja drvene brodogradnje u Betini - povezao je Henjak.


Cijela sezona u Tisnom počinje 28. lipnja uz Love International, a nakon toga slijedi novi festival Beats, Beer & Boogaloo, kao i SuncéBeat, Soundwave, Defected Croatia, Lost Disco i Dekmantl Selectors festival, a svi će se odvijati na lokaciji The Garden Resort u Tisnom, kao i u klubu Barbarella's u Pirovcu.

 

Više informacija potražite na www.thegarden.hr.

 

Popis festivala za ljeto 2017. u The Garden Resortu u Tisnom i klubu Barbarella's

 

Love International
28. lipnja - 5. srpnja 2017.

Beats Beer Boogaloo
13. - 17. srpnja 2017.

SuncéBeat
19. - 26. srpnja 2017.

Soundwave
27. - 31. srpnja 2017.

Defected
10. - 15. kolovoza 2017.

Lost Disco
17.-20. kolovoz 2017.

Dekmantl Selectors
24. - 28. kolovoza 2017.

Iz kategorije: Kultura