Datum objave: 17. Kolovoz 2017

Karmen Herceg uspješno predstavila svoje kreacije na 4. Svjetskim umjetničkim igrama

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska modna dizajnerica Karmen Herceg predstavila se sinoć u Slavonskom Brodu s tematskom modnom revijom inspiriranom bajkama, u sklopu 4. Svjetskih umjetničkih igara koje su okupile sudionike iz čak 55 zemalja. Publika okupljena na Trgu Ivane Brlić Mažuranić nagradila je snažnim pljeskom.

 

„Kreacije su inspirirane bajkama, ali imaju moderan twist. To je nešto što bi nosile recimo Trnoružica ili Pepeljuga To je spoj prošlosti i sadašnjosti, inspiracija iz prošlosti a sašivene su kako se to radi danas.“, kaže Karmen koja  nije propustila priliku da promovira.

Ta se modna kreatorica tako našla u društvo brojnih umjetnika i performera iz brojnih država.

Osamdesetak slikara, kipara, performera, glazbenika, filmaša, kazalištaraca, modnih kreatora iz 55 zemalja svojim će se djelima predstavljaju na ovogodišnjim Svjetskim umjetničkim igrama u Slavonskom Brodu koje traju od 12. do 20. kolovoza. U grad na Savi stigli su akademski umjetnici iz 27 država, od Australije i Japana, preko Južne Afrike, sve do Meksika i Amerike.


Prve Svjetske umjetničke igre bile su održane u Umagu, Zagrebu i Ludbregu 2013. godine i okupile su tada oko 60 umjetnika sa svih strana svijeta. Dvije godine kasnije domaćin igara bila je Bratislava, a lani i crnogorska Podgorica. Ovogodišnja svjetska prijestolnica kulture i umjetnosti osam će dana biti Slavonski Brod, a Igre će biti u znaku lika i djela Ivane Brlić Mažuranić. Po prvi puta u Igrama će sudjelovati i djeca: bit će pripremljena izložba učeničkih radova brodskih osnovaca na temu bajki Ivane Brlić-Mažuranić, a sva njihova djela obići će cijeli svijet.

Iz kategorije: Kultura