Datum objave: 07. Travanj 2019

Otvoreni dani kršćanske kulture:Oratorijski zbor crkve sv. Marka oduševio publiku

Diana Ferić
Diana Ferić

Dane kršćanske kulture u Šibeniku otvorio je sinoć u katedrali Oratorijski zbor crkve svetog Marka u Zagrebu nezaboravnom glazbenom večeri koju su nazvali "Hear my Prayer". Riječ je o jednom od najboljih hrvatskih zborova. Izveli su Bacha, Purcella i Mendelssohna po čijoj je skladbi koncert i nazvan.

Cantores Sancti Marci, službeno i Oratorijski zbor Crkve sv. Marka u Zagrebu, hrvatski je crkveni zbor iz Zagreba, ujedno i župni zbor Crkve sv. Marka. Osnovan je 1988. godine, zbor nastavlja tradiciju Oratorijskog zbora Crkve sv. Marka osnovana 1920. godine, a kojem je djelovanje prekinuto 1946. godine. Zborom su ravnali poznati hrvatski dirigenti Vladimir Kranjčević, Ivan Repušić, Tomislav Fačini, Franjo Dugan stariji te Mladen Pozajić. Od počekta 2011. vodstvo Oratorijskog zbora preuzeo je prof. Jurica Petar Petrač.
Sudjeluju

"Bila je to večer za pamćenje, sjedinjenje glazbenog savršenstva s remek djelom svjetske graditeljske baštine, našom katedralom", komentirali su oni koji su bili sinoć u publici.

 

Iz kategorije: Kultura