Datum objave: 18. Kolovoz 2019

22. šibenske Šansone ostat će zapamćene po mnogo čemu,a ne samo po pobjedničkim pjesmama

Diana Ferić
Diana Ferić

Mnogi koji su sinoć slušali 22. Večeri dalmatinske šansone, Večer novih skladbi sigurno će se složiti s ocjenom organizatora, Branka Viljca direktora i Dušana Šarca, umjetničkog direktora da su to bile možda i najbolje Šansone do sada po kvaliteti pjesama i izvedbama izvođača.

 

Bit će sigurno upamćene po tomu što je šibenska publika dobila novog miljenika - Dubrovčanina sjajnog i snažnog glasa Stijepu Gleđ Markosa, a možda i po tome da su mnogi koji Lidiju Bačić doživljavaju kao cajku shvatili da ima i dobar glas. Bračni par iz grupe Bang Bang Lara Antić, koja ima šibenske korijene i njezin suprug, šibenski zet ostavili su svojom emotivnom izvedbom poseban dojam na publiku, a snažne emocije izazvala je i istarska kantautorica Elis Lovrić koja je nastupila s klapom Brnistra. Tu je i "jaka" šibenska pisma Brane Bubice i klape Sebenico "Brod bez imena", "Serenada Kalelargi"  za koju je tekst napisala poznata Šibenčanka Olgica Palinkaš, a glazbu Duško Tambača i za koju se čim je izvedena znalo da će osvojiti nagradu,a dobila ih je čak dvije, potom poslovično oduševljenje koje kod publike izazovu Četiri tenora, posebna privrženost koju šibenska publika pokazuje prema pravom "ditetu" šibenske šansone 16 - godišnji Miji Negovetić i tako redom. .... Kako to obično biva nove šansone otpjevane u Šibeniku imaju sada svoj život i puteve do duša ljubitelja glazbe, no neke su sinoć i nagrađene i to redom:

 

Prva nagrada publike – Četiri tenora - Brod bez imena
Prva nagrada žirija – klapa Contra - Serenada Kalelargi
Druga nagrada publike – Za koga si šila dotu - Branko Medak
Druga nagrada žirija – Elis Lovrić i klapa Brnistra - Od kad te poznon
Treća nagrada publike – Moja prava ljubavi - Stijepo Gleđ Markos i Nisan zna - Branimir Bubica i klapa Sebenico
Treća nagrada žirija – Bang Bang - Pismo
Najbolje kantautorsko djelo – Neno Belan - Lito umire
Najizvođenija šansona Šibenik 2018. – Daleko - Nikolina Tomljanović
Najbolji debitant – Božidarka Matija Čerina - Odolijevam
Najbolji tekst – Olga Palinkaš - Serenada Kalelargi - Klapa Contra
Najbolja interpretacija – Duje Stanišić - Vrata vičnosti
Najbolji aranžman – Olja Dešić, Mia Negovetić, M. Basara - Vrijeme je - Mia Negovetić

Nakon dvije uspješne večeri 22. dalmatinskih šansona izvođači, organizatori i uzvanici su se opustili na after partiju koji je prvi put organiziran na tvrđavi svetog Mihovila, a neki su odmah nastavili s gažama pa je tako Lidija Bačić sjela u gliser i iste večeri nastupila na Viru.

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3