Datum objave: 08. Studeni 2019

120 GODINA ŠPD KOLO: Uručene nagrade i priznanja pjevačima i mnogima koji podupiru to pjevačko društvo

Diana Ferić
Diana Ferić

Svečana sjednica Šibenskog pjevačkog društva "Kolo" održavala je večere u prostoru Interpretacijskog centra Civitas Sacra, u svom obilježavanju 120 obljetnica djelovanja. U sklopu aktivnosti obilježeno je 120 godina od osmice ŠPD 'Kolo', danas je održana svečana sjednica Društva u Interpretacijskom centru Civitas Sacra. Nagradili su svoje dugogodišnje pjevače, a dodijeljene su zahvalnice osobama i organizacijama koje pomažu radu Društva.

"U ovih 120 godina prošlo je preko 1400 ljudi kroz" Kolo ". Ovo" Kolo "bilo je moj život, jednako kao i sve drugo što volim i razmišljam. Sve nas u 'Kolu' povezuje ljubav prema glazbi", rekla je za ŠibenikIn Miljenka Bujas predsjednica ŠPD 'Kolo'.

Jednom Kolaš uvijek Kolaš, poznata je rečenica je koja je ponovljena i na svečanoj sjednici.

Plakete Kola su dobili: 

Brončanu - Angela Bujas, Benita Bujas, Miljenka Bujas, Mandica Erceg, Marina Galijatović, Ivana Guberina, Lada Jakovčev, Ana Klarić, Melita Ković, Katarina Kvinta, Gojka Pelajić, Melita Trklja, Ana Zaninović, Ozren Erceg, Miljenko Kotromanović Grubelić, Branko Kužina, Radovan Periša

Srebrnu - Javorka Ninić, Nedjeljka Roša, Silvana Šare, Frane Belamarić, Alen Skroza

Zlatnu - Božidar Baus, Vedran Belamarić 

ŠPD Kolo je ove godine Nagradu Grada Šibenika za izvanredne postignuće u afirmaciji i očuvanju hrvatske zborske glazbe. Za veliku obljetnicu predsjednice Republike Kolinda Grabar - Kitarović im je u lipnju uručila Povelju Republike Hrvatske za osobite zasluge u promicanju kulture i doprinos kulturnom razvitku u RH i Europi.

 

FOTO:Facebook

Iz kategorije: Kultura