Datum objave: 12. Prosinac 2019

PREDSTAVILI BUDUĆE SADRŽAJE:Sadržaje edukativnog kampusa na sv. Ivanu osmislila splitska arheologinja Jelena Jovanović

Diana Ferić
Diana Ferić

Projekt revitalizacije tvrđave sv. Ivana je u punom zamahu, a jedan od glavnih sadržaja treće obnovljene šibenske utvrde bit će potpuno opremljeni edukativni kampus. Danas je na Veleučilištu u Šibeniku predstavljen set edukativnih programa, koje je za kampus tvrđave osmislila i razvila Jelena Jovanović, arheologinja i viša kustosica Arheološkog muzeja u Splitu te aktualna dobitnica godišnje nagrade Hrvatskog arheološkog društva.

„Tvrđava sv. Ivana, naša najveća tvrđava, otvara nam mnoge opcije poboljšanja turističke, kulturne i edukativne ponude. Uz gastro vizualni koncept Rudija Štefana, Obsidio, koji će imati svoju publiku, cilj je bio razviti i inicijalni program za naš kampus, koji će prezentirati bogatu baštinu Šibenika i okolice.“, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Voditelj projekta, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, gospodarstvo i razvoj, Petar Mišura, naglasio je kako edukativni kampus ima 3 opremljene učionice, kuhinju i dnevni boravak, te 14 soba za pedesetak gostiju.

„Angažirali smo vanjsku stručnjakinju s iskustvom i nagradama za rad s mladima i dobili smo raznovrsnu dokumentaciju, od programa, radionica, studiju slučaja, prezentacije, kvizove i drugo. Podsjećam da je za potrebe kampusa i edukacije nabavljen i midibus, što nam pruža široke mogućnosti za izvođenje ovih programa.“, istaknuo je Mišura,

Jelena Jovanović ukratko je predstavila svoj program i istaknula da je riječ o aktivnostima koje se mogu nadopunjavati i prilagođavati potrebama Tvrđave kulture Šibenik, budućeg upravljača te različitim grupama posjetitelja. Zadovoljstvo suradnjom iskazao je i dekan Veleučilišta u Šibeniku, partnera na projektu, dr. Ljubo Runjić.

Trećom obnovljenom utvrdom upravljat će Javna ustanova u kulturi Tvrđava kulture Šibenik.

„Izrađeni materijal je odličan temelj za naše buduće aktivnosti. Kontinuirano pratimo i sudjelujemo u svim aktivnostima u projektu kako bi što spremniji dočekali otvaranje. Ostajemo u kontaktu s Jelenom za moguće prilagodbe ovih programa.“, kazala je ravnateljica ustanove Gorana Barišić Bačelić. Na kraju predstavljanja prisutni studenti su odigrali kviz o šibenskoj baštini kojeg je sastavila autorica programa.

Iz kategorije: Kultura