Datum objave: 03. Ožujak 2020

SPOJ UMJETNOSTI I HUMANITARNOG DJELOVANJA / Večeras se otvara neobična izložba slikarskih minijatura za zdravlje djece

Diana Ferić
Diana Ferić

Rotary klub Šibenik i slikar Ante Momin Bergam organiziraju posebnu izložbu u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku, pokrečući još jednu humanitarnu akciju doniranja Dječjeg odjela šibenske bolnice.

Izložba je nazvana l „Slikarske minijature za zdravlje djece“ , a sadržava serijuod sedamdeset slikarskih minijatura, dimenzija 6x12 cm, kojima autor na vrlo neuobičajen način upućuje na štetnost poroka koji mogu utjecati na zdravlje djece. Bit će otvorena večeras, 3. ožujka u 19 sati.

"Pored prikupljanja novčanih sredstava za opremanje Dječjeg odjela Opće bolnice u Šibeniku, cilj ove izložbe je uputiti i potaknuti djecu na razmišljanje o štetnosti poroka koji mogu dovesti do bolesti. Humanitarna izložba je prodajnog karaktera: slike se mogu kupiti po pristupačnim cijenama, a prikupljena sredstva namijenjena su opremanju Dječjeg odjela Opće bolnice u Šibeniku. Novčane donacije u okviru ove humanitarne akcije prikupljat će se uplatom na posebni račun Rotary Kluba Šibenik, broj HR 3524070001500008102, otvoren kod OTP banke Hrvatska d.d", kažu u tom Rotary klubu.

Glazbeni gosti na otvorenju bit će djeca članovi Komornog ansambla ECHO, a pjesnik Dinko Škevin kazivat će svoju pjesmu „Djeca“.

Ante Bergam Momin, koji i sam godinama humanitarno djeluje, nakon što je na praznim kutijama cigareta naslikao ovu seriju minijatura u tehnici akrilika obratio se za pomoć Rotary klubu Šibenik radi organizacije izložbe i provedbe humanitarne akcije, a Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“ Šibenik nesebično mu je ustupila svoj izložbeni prostor.

Izložba će biti otvorena do 25. ožujka 2020. radnim danom od 8:00 do 20:00, a subotom od 8:00 do 13:00.

Iz kategorije: Kultura