Datum objave: 04. Travanj 2020

PROJEKT "KULTURA U DOBA KORONE" / Umjetnici otkrivaju publici ono što u klasičnim programima nikad ne bi vidjeli. VIDEO INTERVJU: Snježana Klarić

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zvuči nevjerojatno, ali je istinito - više od 50 000 ljudi pogledalo je prva dva  online kulturna programa  koja su organizirali šibenska Udruga Fotopetika i klub Azimut. Riječ je o recitalu poezije te o predstavljanju rada 27 likovnih umjetnika uglavnom iz Šibenika koji su  se snimali dok su stvarali svoja umjetnička dijela i to onda prikazali na internetu pod nazivom Crte iz dnevnog boravka.  Ovo vikenda bit će prikazane  dvije nove virtualne izložbe od kojih je prva ona akademskog slikara i grafičara Zvonimira Vile.

-Kultura se ne predaje jedna je od poruka kulturne inicijative na društvenim mrežama ...iz dnevnog boravka koju su prije dva tjedna pokrenuli kulturna udruga Fotopoetika i klub Azimut iz Šibenika. Zahvaljujemo brojnim umjetnicima, među njima,  Zvonimiru Vili, Nives Čičin Šain, Mirni Sišul, Lani Martinović Čala, Danijelu Hrgu, Branki Grubić, Lani Hudina i ostalima. Oni su nas pustili u svoje radne sobe na naš poziv i pokazali kako rade, ističe Snježana Klarić iz Udruge Fotopoetika.

Više o tom projektu  prezentacije kulturnih sadržana on line, u doba kada zbog koronavirusa  građani ostaju u svojim domovima pogledajte u video intervjuu:

 

Video

Iz kategorije: Kultura