Datum objave: 11. Lipanj 2020

OŽIVLJAVA LIKOVNI ŽIVOT / Zanimljiva izložba istarskog umjetnika Bojana Šumonje otvorena u galeriji Krševan u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Izložba slika ‘Omnibus’ Bojana Šumonje otvorena je sinoć u galeriji Krševan u Šibeniku.

 Bojana Šumonja (1960.) je diplomirao na Likovnoj akademiji u Veneciji, u klasi prof. Tramnontina. U svojoj bogatoj karijeri priredio je velik broj izložbi u zemlji i inozemstvu.

Bojan Šumonja rođen je u Puli 29.10.1960. Završio je srednju umjetničku školu u Puli te diplomirao na Accademia di Belle Arti di Venezia, odjel skulpture, u klasi prof. Tramontina 1984. godine.

Jedan je od osnivača Hrvatskog Društva likovnih umjetnika Istre. Član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU) od 1987. Bio je član Vijeća za vizualnu umjetnost grada Pule, Istarske županije i Vijeća za vizualnu umjetnost pri Ministarstvu kulture RH. Jedan je od autora Istarske kulturne strategije. Član je HDLU Istre (Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Istre) i Umjetničke organizacije ROBOT, Pula, te umjetnički direktor galerije Poola u Puli.

Izlagao je na preko 200 skupnih i 100-tinjak samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Predstavljao je Hrvatsku na mnogobrojnim međunarodnim projektima i izložbama. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za svoj umjetnički rad. 2007. u izdanju HDLU-a Istre izlazi monografija o umjetnikovom radu čiji tekst potpisuje Igor Zidić. Radovi mu se nalaze u stalnom postavu Moderne galerije Zagreb, u fundusu Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, Zavičajnog muzeja grada Rovinja, Obalnih Galerija u Piranu, te u mnogobrojnim područnim gradskim i privatnim zbirkama.

Izložbu možete razgledati do 15. srpnja sve dane osim nedjeljom od 10 do 13 i od 19 do 21

Iz kategorije: Kultura