Datum objave: 24. Lipanj 2020

MLADA ŠIBENSKA GLUMICA LUCIJA ALFIER : Gluma i more moje su dvije najveće ljubavi

Diana Ferić
Diana Ferić

Matematika, jezici, jedrenje... Sve je to zanimalo malu Luciju Alfier, no ipak je završila u glumi i upravo je ovih dana, uspješnom predstavom “Thelma & Louise”, diplomirala na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, u klasi profesora i poznatog hrvatskog redatelja Kreše Dolenčića, prenosimo iz Večernjeg lista.

Sa samo sedam godina na svom se Zlarinu uključila u rad dramskih radionica.

- Bila sam curica, nisam imala pojma ni o čemu - prisjeća se danas 24-godišnjakinja koju smo imali priliku vidjeti čak i u nekim televizijskim serijama, poput omiljene “Ko te šiša”.

Kaže da je nakon osnovne škole upisala opću gimnaziju u Šibeniku, a cijelo vrijeme bila je odlikašica.

- Sve me je uvijek zanimalo. Ipak, 2015. godine odlučila sam otići na prijamni ispit na zagrebačku Akademiju. Upala sam od prve. Moram priznati da sam se za to, s prekidima, pripremala više od godinu dana, a veliku pomoć imala sam od glumca Leona Lučeva koji je također sa Zlarina i koji me nagovarao da krenem u glumačke vode - otkriva nam Lucija. Kroz smijeh govori da mu je bila “pokusni kunić” jer je nakon njezinog uspjeha još dvoje-troje glumaca pripremio za ispit na Akademiji.

 

Kako bi tamo došla, pripremila je četiri-pet tekstova. Izvela je Marinkovićevu “Gloriju”, tekstove Vesne Parun, Krleže...

Diplomska predstava koju je izvela uz svoju glumačku partnericu Marijanu Prokl, o kojoj smo pisali u prošlom broju Studija, zapažena je u glumačkim krugovima. Svi su čestitali mladim glumicama, no mnogi su primijetili i Lucijinu atraktivnost. Lijepa glumica kaže da ne želi da je se promatra kroz izgled, iako joj to, kaže, ne može odmoći.

Pred njom je ljeto puno posla. Bude li sve u redu, na Dubrovačkim ljetnim igrama igrat će u predstavi “Grižula”, a i nadalje se vidi u kazalištu.

- Ono me najviše zanima. Volim i film, a rado bih se okušala i u radiodramama. Velika mi je želja voditi glumačke radionice za djecu, onakve kakve su i mene bacile u glumačke vode, u tome se vidim - otkriva nam.

Lucija je, inače, punih osam godina trenirala sportsko jedrenje, a i danas rado s roditeljima zaplovi šibenskim arhipelagom na njihovoj gajeti. Jedriti je, doduše, prestala, no moreplovstvo u njoj i dalje je snažno.

- Gluma i more dvije su moje najveće ljubavi - kazuje nam mlada glumica.

Iz kategorije: Kultura