Datum objave: 12. Travanj 2021

ŠIBENSKI GLAZBENI GENIJALCI / Učenici šibenske glazbene škole na državnom natjecanju u Čakovcu osvojili samo prva mjesta

Diana Ferić
Diana Ferić

Prve nagrade osvojili su na 18. međunarodnom gudačkom natjecanju Rudolf Matz, koje se održalo u Čakovcu (Umjetnička škola Miroslava Magdalenića) od 6. do 9. travnja 2021. svih troje učenika šibenske Glazbene škole Ivana Lukačića .

Čudo od djeteta Andrija Cukrov (prof. Marija Čače, korepetitor Borna Erceg), u prvoj kategoriji discipline violina, uz I. nagradu, osvojio je i posebnu nagradu – gudalo za violinu (Dervenkar). 

Antea Čvorak za koju kažu da je najveći talent šibenske glazbene škole nakon Maksima Mrvice (prof. mentor Vanja Bošnjak, korepetitor Borna Erceg), u drugoj kategoriji discipline violončelo, osvojila je I. nagradu.

Lovre Tunuković (prof. mentor Vanja Bošnjak, korepetitor Borna Erceg), u IV. kategoriji discipline violončelo, uz osvojenu I. nagradu, dobio je i posebnu nagradu, odnosno Thomastik žice i nastup sa Zagrebačkim komornim orkestrom.

 

U petak, 9. travnja, u 16 sati, u Umjetničkoj školi Miroslava Magdalenića Čakovec, održao se i završni koncert najboljih natjecatelja te zatvaranje natjecanja gdje su nastupili Andrija, Antea i Lovre.

Glazbena škola Ivana Lukačića ponosi se i osvojenom prvom nagradom u V. kategoriji – bivša učenica Škole Nina Lucia Perina na violončelu osvojila je I. nagradu i posebnu nagradu – barokno gudalo za violončelo. I ona je kao laureatkinja svoje kategorije također nastupila na završnom koncertu.

Iz kategorije: Kultura