Datum objave: 02. Lipanj 2021

NAJAVA 61. MDF -A / Festival će ove godine zadržati međunarodni karakter s tri inozemna programa, a održat će se od 19. lipnja do 3. srpnja

Diana Ferić
Diana Ferić

Ovogodišnji Međunarodni dječju festival održat će se od 19. lipnja do 3. srpnja, imat će međunarodni karakter s tri inozemne predstave i ukupno 80 različitih programa, kako je na današnjoj konferenciji za novinare kazao Frane Bilić, ravnatelj MDF -a u šibenskog kazališta.

"Posebno smo ponosni na to što smo uspjeli i lani i ove godine, unatoč koronakrizi zadržati koncepciju našeg Festivala i organizirati sve njegove programe u situaciji kada  to ne uspijeva nekim drugim možda i jačim Festivalima. Odustali smo jedino od sportskog dijela Festivala.  Sve druge programe smo zadržali, a imat ćemo i 33 radionice.  Festival će otvoriti i zatvoriti međunarodna predstava. Dramski program održavat će se na Ljetnoj pozornici,a naglasak je na programima na trgovima i ulicama za koje imamo novog savjetnika. To je Mario Kovač. Imat ćemo i 9 izložbi, a zahvaljujući suradnji sa Zakladom Mirsada Berbera bit će organizirana i  velika izložba tog slikara", kazao je Bilić.
 
Posebno je istaknuo suradnju s HTV -om i Antom Gelom i ekipom popularne emisije A strana  pa će dan nakon otvorenja festivala u Šibeniku biti održan  koncert posvećen Rajku Dujmiću koji će prenositi HTV,a nakon toga i koncert "Veliki za male" na kojem će biti izvedene skladbe poznatih kompozitora  namijenjene  djeci.  Na Poljani će biti postavljen veliki didaktički labirint iz Španjolske.
Ovogodišnji festival koštat će milijun i pol kuna koji osiguravaju najvećim dijelom Grad Šibenik i Ministarstvo kulture.
 
Gradonačelnik Šibenika Željko Burić istaknuo je kako je ushićen što  program ovogodišnjeg MDF -a predstavljaju i Brešanovoj sobi i to na dan kada se otvara Kuća umjetnosti Arsen koja zasluženo nosi ime velikog Šibenčanina Arsena Dedića.
"Teško je protekle i ove godine bilo organizirati MDF pa sam posebno zadovoljan zbog toga što smo uspjeli zadržati njegovu koncepciju i međunarodni karakter", istaknuo je. 
U ime ministrice kulture Nine Obuljan skaypom se na konferenciju za novinare javila njezina savjetnica Iva Hraste Sočo  koja je podržala MDF kao nacionalni i međunarodni festival te je izrazila zadovoljstvo što je zadržao svoju programsku koncepciju i međunarodni karakter. 
Iz kategorije: Kultura