Datum objave: 20. Lipanj 2021

MLADI TALENTI / Nagrađivani mladi šibenski pijanist Tedi Trkulja oduševio publiku koncertom u Kući umjetnosti Arsen

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Mladi šibenski pijanist, maturant Tedi Trkulja održao je klavirski recital u Kući umjetnosti Arsen pred brojnom publikom i pokazao zavidnu vještinu sviranja klavira.

Publika je uživala su u svakoj odsviranoj noti i svaku su skladbu popratila snažnim pljeskom. Po završetku koncerta uslijedio je dugotrajni pljesak pa je mladi pijanist izveo još jednu skladbu na bis. Dirljivim riječima njegova profesorica klavira u šibenskoj glazbenoj školi Mirjana Erceg Runjić zaželjela mu je svu sreću i daljnji napredak, a pustila je i pokoju suzu što je publiku posebno dirnulo.

Tedi Trkulja rođen je 28. kolovoza 2003. godine u Šibeniku. Klavir počinje svirati 2014. godine u klasi umirovljene profesorice Marije Sekso. Glazbenu školu upisuje 2015. godine gdje akceleracijom završava osnovno glazbeno obrazovanje. Srednje glazbeno obrazovanje nastavlja u klasi profesorice Mirjane Erceg Runjić kod koje uči klavir sve do danas. Stalnoi uspješno sudjeluje na školskim produkcijama i koncertima kao solist i komorni glazbenik. Pohađao je i seminare akademskih profesora Olge Cinkoburove, Rubena Dalibaltayana, Đorđa Stanettija i Đure Tikvice. Redovito sudjeluje na natjecanjima na kojima je postigao izvrsne rezultate.

Nagrade:

HDGPP regionalno natjecanje komornih sastava 2018. – I. nagrada

HDGPP državno natjecanje komornih sastava 2018. – II. nagrada

HDGPP regionalno natjecanje klavira 2019. – I. nagrada

Međunarodno natjecanje „Musical Lace from Idrija“ 2021. – II. nagrada

HDGPP regionalno natjecanje klavira 2021. – I. nagrada

HDGPP državno natjecanje klavira 2021. – III. nagrada

 

Video

Iz kategorije: Kultura