Datum objave: 28. Srpanj 2021

DRNIŠ NA KARTI KAZALIŠNIH FESTIVALA / Prvo izdanje Good Fest -a oduševilo Drnišane, njihove goste i organizatorice

Diana Ferić
Diana Ferić

Uspjelo je prvo izdanje kazališnog  festivala  GOOD fest u Drnišu koji su osmislili  proslavljena glumica Ecija Ojdanić, porijeklom Drnišanka  i direktorica Turističke zajednice Grada Drniša, Ivana Menđušić. Drniš je postao nova  destinacija hrvatske kulturne scene.

 

U proteklih pet dana odigrano je isto toliko kazališnih predstava  – 'Majstori', 'Disco baba', 'Vla vla vlajland cabaret' u selu Kljaci (općina Ružić), 'Krtice' i  'Jel' tako, Zorane?', u kojima su uživali brojni Drnišani i njihovi gosti.

''Prije svega, zahvaljujem se mojoj dragoj Eciji Ojdanić, bez koje ovaj festival ne bi ni mogao biti realiziran. Zahvaljujem se i njenim glumačkim kolegama - Petri Dugandžić, Jasni Palić Picukarić, Matiji Šakoranji, Siniši Ružiću, Ivanu Colariću, Arijani Čulini, Janu Kerekešu, Vedranu Mlikoti, Petri Svrtan, Ivi Kraljević i Pašku Vukasoviću… Njihove predstave ispunile su gradski trg Poljanu sve večeri, a reakcije gledatelja na sve predstave bile su izvrsne. Naravno, nije nedostajalo ni interesa za pršut, sir, kruh ispod peke, vino, koktele, pivo… Zahvaljujem se i Drnišanima, koji su shvaćali kako epidemiološka situacija zahtijeva odgovornost, pozornost i oprez", kaže Ivana Menđušić.

Ističe kako su u organizaciju GOOD festa Ecija i ona  krenule skromno, ali da je  projekt dobio brojne pohvale i pozitivne reakcije

 "Srca su nam ispunjena i to nam daje snagu i volju kako bismo zaista ovaj festival učinili tradicionalnim. Bio je ovo veliki događaj za Drniš, događaj koji je razveselio cijeli drniški kraj, a posebno nas organizatore, jer je uspio", dodala je.

''Cijeli drniški kraj oživio je nekom novom, posebnom energijom i svi jedva čekaju novo izdanje GOOD festa. Nadali smo se dobrome, ali dogodilo se jedno malo čudo, dobili smo puno, puno više. To je dokaz da, kada se s ljubavlju radi u kraju koji ima toliko potencijala i krasnih ljudi, sve je moguće. Sigurna sam da ćemo ubuduće samo rasti i truditi se biti što bolji, na čast ovom kraju iz kojeg smo potekli", izjavila je nakon prvog Good Fest -a Ecija Ojdanić.

 

Iz kategorije: Kultura