Datum objave: 29. Siječanj 2022

NOĆ MUZEJA / Malo uživo, malo virtualnog sadržaja, bitno da se održala

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanke i Šibenčani koji su sudjelovali u izazovu Muzeja grada Šibenika pod nazivom “Budi slika iz šibenskog muzeja” dobili su kao nagradu, na sinoćnjoj Noću muzeja paket izdanja šibenskog Muzeja.

Svojim angažmanom sudionici su oživjeli dio muzejskog inventara te pridonijeli širenju pozitivnog utjecaja kulture na društveni život u teškim vremenima kao što su današnja. Hvala svim sudionicima na kreativnim rešenjima. Svojim sudjelovanjem omogućili ste da Šibenik i šibenski muzej postanu dio globalnog kulturnog pokreta koji je obuzeo brojne svjetske muzeja.

To je bio samo jedan u nizu programakojima je obilježena ovogdišnja Noć muzeja. U atriju Muzeja održana je radionica "Upoznaj Muzej" koja je namijenjena učenicima razredne nastave, ali i njihovim roditeljima. Rješavanjem zagonetki upoznali su stalni postav Muzeja.

Za sve uzraste djece osmišljen je i Periplus – igra kroz koju se upoznaje pomorstvo, ali i značajni događaji naše županije. Za one koji bi se rado okušali u crtanju,  ponuđen je i likovni kutak za male umjetnike.

Od 18 sati do 1 sat iza ponoći,  uz slobodan ulaz i poštivanje epidemioloških mjera, organizirano je razgledavanje stalnog postavaMuzeja grada Šibenika u Atriju, a u dvorani za povremene izložbe .

Pripremljena su i online događanja.  Od 17 sati do ponoći ponuđeni se različiti sadržaji.

U 17 sati autorica Ana Bilić čitala je "Priče povjesnice" za djecu, a u 18 sati organiziran je razgovor razgovor s umjetnicom Marijom Višić Guinom.

U Noći muzeja otvorena je i virtualna izložba "Crtice iz kriznih vremena" koja kroz eksponate Muzeja grada Šibenika priča priču o kriznim vremenima od prapovijesti do modernog doba.

Iz kategorije: Kultura