Datum objave: 28. Siječanj 2023

NOĆ MUZEJA / Nezaboravna noć u šibenskom muzeju uz utrku, degustaciju galeta, glazbu i predavanja

Diana Ferić
Diana Ferić

Po mnogo čemu pamtit će se ovogodišnja Noć muzeja u šibenskom muzeju, recimo po spoju sporta i kulture.Pod geslom Zagrli Grad - Odaberi sport!, u suradnji s Društvom sportske rekreacije ‘Sport za sve‘ 08 Forca Šibenik, održana je utrka, kojoj je start i cilj bio kod gradskih vrata ispred ulaza u Muzej. Trčalo se rutom koja prati ostatke gradskih bedema, a među sudionicima bilo je i djece.

 

Program je bio raznovrstan i bogat , trajao je od jutra do kasnih večernjih sati Sastojao se od starih igara, prezentacije antičkih slastica učenika OŠ Jurja Šižgorića, pod vodstvom Anite Matić, obilaska stalnog postava Muzeja, preko glazbenog nastupa učenika šibenske glazbene škole Ivana Lukačića pa do prezentacije starih šibenskih galeta, koje su pripremili učenici šibenske Turističko - ugostiteljske škole pod mentorstvom profesorice Biserke Šmit te antičkih frizura. Udruga Turističkih vodiča Mihovila organizirala je edukativnu igru za djecu o odrasle, Marina Lambaša, Katarina Urem i Frederik Levarda predstavili su Konzervatorsko-restauratorski radovi na Fortezzinom umivaoniku. Ivica Poljičak održao je predavanje o preobrazba Šibenika u razdoblju uprave Ante Šupuka i Narodne stranke, o čemu su Šibenčani mogli pogledati i Izložbu, uz stručno vodstvo, priređenu u suradnji s Državnim arhivom u Šibeniku. Kakve su bile frizure prvih stoljeća naše ere pokazali su učenici Srednje strukovne škole Šibenik, pod vodstvom Sande Kožulić.

Posjetitelje su glazbom okrijepili Mate Skračić i Adaptive Quartet. Bila je to, kako su neki napisali na društvenim mrežama , nezaboravna noć u Muzeju,

Iz kategorije: Kultura