Datum objave: 20. Travanj 2023

PUČE MOJ / U Zatonu održana 26. smotra izvornog pučkog crkvenog pjevanja „Puče moj”. Smotru je utemeljio današnji biskup u miru mons. Ante Ivas.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U crkvi sv. Roka u Zatonu održana je 26. smotra izvornog pučkog crkvenog pjevanja Šibenske biskupije u Zatonu pod nazivom “Puče moj“. Na smotri koju je prije 25 godina u Zatonu utemeljio nekadašnji zatonski župnik, a danas biskup u miru mons. Ante Ivas, sudjelovalo je 10 crkvenih zborova i pjevačkih skupina iz župa Pirovac, Skradin, Rupe, Tribunj, Kričke, Jezera, Krapanj-Brodarica, Primošten, Prvić Šepurine i Lišane. Smotru je preuzeo i nastavio organizirati današnji zatonski župnik don Marko Gregić uz pomoć i podršku svih župnika Šibenske biskupije. Zatonska smotra „Puče moj” čuva od zaborava starodrvene crkvene napjeve i muzičko bogatstvo pjevanja župa.
Zahvaljujem vam i čestitam što upravo u tom čuvanju baštine i držite zajedništvo svojih župa, te cijele naše Šibenske biskupije. Tu je predivni spoj mladih i starijih, vidljivo je da se to prenosi na generacije koje dolaze. Hvala dragom Bogu što je svih ovih sedam stoljeća , sačuvao vjeru u našoj biskupiji i župama. Zahvalimo Bogu što nam je podario zajedništvo i blagoslov u ovom susretu, - rekao je ushićeno biskup mons. Tomislav Rogić.
Na završetku smotre svi zborovi i vjernički puk u crkvi sv.Roka u Zatonu  zapjevali su crkvenu himnu smotre „Kraljice neba raduj se„.
Izvor: Šibenska biskupija / tekst i foto: Marko Ledenko-Mane

Iz kategorije: Kultura