Datum objave: 20. Rujan 2023

3. ŠKURE / U Šibeniku sutra počinje trodnevni festival Šibenske književne ure s velikim brojem zanimljivih gostiju

Diana Ferić
Diana Ferić

Festival književnosti Šibenske književne ure (ŠKURE) bit će održane treći put u Šibeniku od 21. do 23. rujna.
U tri programima bogata dana okupit će veliki broj talentiranih književnica i književnika iz cijele regije te potaknuti i njegovati književno stvaralaštvo kroz raznovrsne događaje kao što su književne tribine, promocije knjiga, gostovanja renomiranih autora te poetski susreti.

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Kući umjetnosti Arsen program su predstavili direktorica festivala i spisateljica Olja Runjić, glumci i voditelji radionice 'Glumac ima vremena za Dubravku Ugrešić' Leon Lučev i Jelena Graovac Lučev, književnica Tanja Stupar-Trifunović i glumac Milovoj Beader.

"Program se ove godine održava na nekoliko gradskih  lokacija – na Maloj loži, u Gradskoj knjižnici 'Juraj Šižgorić', u Kući umjetnosti Arsen te ispred krstionice. Na festivalu će gostovati razni domaći i strani književnici i umjetnici koji će predstavljati svoje romane, čitati dramske tekstove i poeziju, držati radionice poezije i glumačke radionice", kazala je direktorica festivala Olja Runjić.  

Književnica Tanja Stupar Trifunović predstavit će svoj roman 'Otkako sam kupila labuda'. Na današnjoj konferenciji za medije istaknula je kako je Festival poput Škura sjajna prilika da se posjetitelji upoznaju s hrvatskim i regionalnim autorima i njihovim recentnim djelima.

"Sva književna imena koja dolaze ovih dana u Šibenik izrazito su bitna i čitana na regionalnoj književnoj sceni", izjavila je Tanja Stupar Trifunović.

U off programu Festivala glumci Leon Lučev i Jelena Graovac Lučev održat će radionicu 'Glumac ima vremena' u Kući umjetnosti Arsen koju su ove godine posvetili hrvatskoj književnici Dubravki Ugrešić.

'Mi radimo treću godinu ovu radionicu na Škurama i svaki se put okupi jedna predivna grupa ljudi među kojima se mnogi iznova vraćaju željni raditi i stvarati. Taj čin našeg zajedničkog čitanja i igranja svake godine s drugim materijalom je nešto čemu se ja izrazito radujem' – kazala je Jelena Graovac Lučev.

Festival ŠKURE održava se uz organizacijsku podršku Tvrđave kulture Šibenik, a u slučaju lošeg vremena program na otvorenom bit će održan u Kuću umjetnosti Arsen.
Cijeli program možete pogledati ovdje

Iz kategorije: Kultura