Datum objave: 14. Prosinac 2023

Dječji zbor župe sv. Jakova u Šibeniku izveo mjuzikl „Zvijezda“, djelo Daria i Jelene Mikulandra sazdano od melodije tradicionalnih hrvatskih božićnih napjeva

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Dječji zbor katedralne župe sv. Jakova u Šibeniku izveo je u sklopu programa „Otvorite vrata Božiću“ mjuzikl „Zvijezda“, djelo Daria i Jelene Mikulandra sazdano od melodije tradicionalnih hrvatskih božićnih napjeva. Mjuzikl je izveden u ambijentu katedrale sv. Jakova.
Dario i Jelena Mikulandra radnju „Zvijezde” smjestili su u badnju večer u kojoj umorni pastiri odmaraju uz vatru čuvajući svoja stada, a kada se na nebu pojave zvijezde počinju rasprava koja od njih ljepše sjaji i koja je važnija. Lijepo pjevana rasprava prestaje kada se na nebu pojavi zvijezda repatica i povede ih k Novorođenom u štalici.
Uz melodije iz tradicionalnih božićnih napjeva Dario i Jelena Mikulandra u mjuzikl s utkali i svoju pitku autorsku glazbu te pjesme nekih drugih autora. Tako je nastalo ovo fabulom koherentno, a glazbeno mozaično djelo visokog umjetničkog dometa koje je Dječji zbor župe sv. Jakova izveo skladno i nadahnuto.

Iz kategorije: Kultura