Datum objave: 15. Srpanj 2020

JUBILARCI / Pobjeda s najvećom razlikom u šibenskoj košarci ostvarena je 1955. godine kada je na prvenstvu Gimnazije VII. b pobijedio V. razred sa 124 : 20

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Krajem školske godine 1954. - 1955. odigrana je u 3. kolu prvenstva šibenske Gimnazije košarkaška utakmica između ekipa VII.b i V. razreda na kojoj je postignut rezultat s najvećom razlikom. Na kraju utakmice koja se igrala po tadašnjim pravilima (nije bilo trice i vremenskog ograničenja trajanja napada) rezultat je bio 124 : 20 za VII.b razred. U istom kolu VII.a razred pobijedio je ekipu VI. razreda sa 45 : 15. Na čelu tablice bio je VII.b razred koji je imao i najbolju razliku koševima. Najbolji strijelac prvenstva Gimnazije u košarki bio je Ivan Slipčević sa 11 postignutih koševa.
Tko je igrao za najefikasniju šibensku košarkašku ekipu svih vremena na žalost nije ostalo zabilježeno, ali je poznato da su tu utakmicu, između ostalih, gledali književnik Ivo Brešan (Maturirao je 1955.), pjevač Vice Vukov (maturirao je 1956. godine).
Pouzdano je jedino da je za tu ekipu igrao, a vjerojatno ju je i predvodio Ivan Slipčević. Ostali članovi nisu poznati, a bilo bi lijepo doznati njihova imena. Ako netko zna o kome je riječ neka se javi na 099 7333 628 ili e mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..  

Na slici: KK "Gimnazijalac", tj. košarkaška reprezentacija šibenske Gimnazije 1956. godine. Ova je ekipa igrala i pod imenom KK "Partizan" 
Arhiv časopisa "Volim Šibenik", sva prava pridržana

Iz kategorije: Spomenar